26 Ekim 2009 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI PROFİTEROL



Kısa bir ara veriyorum. Her hangi bir sağlık sorunum yok. Mutlaka geri dönücem. Beni merak edenler için yazmak istedim.

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
kreması için
yarım litre süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 adet damla sakızı
sosu için
yarım litre süt
1 paket çikolata sosu
Yapılışı
1 yemek kaşığı margarini eritip, suyu ekleyip kaynatın. Tuzu ve şekeri katın. Kaynayan suya unu bir seferde ekleyip hızlıca karıştırın. Hamuru soğutun. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları kırıp yedirin. Kaşıkla alıp yağlanmış tepsiye top top dizin. Fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra fırının kapağını açmadan 40 dakika fırında bekletin. Kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin. Profiterollerin içerisine kremadan doldurun. Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.

ÜÇ RENKLİ KEŞ PEYNİRLİ ERİŞTE



Malzemeler
1 çorba kasesi sade erişte
1 çorba kasesi domatesli erişte
1 çorba kasesi ıspanaklı erişte
1 çorba kasesi rendelenmiş keş peyniri
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
Yapılışı
Erişteleri tuzlu suda haşlayın. Keş peynirini ikiye bölün. Yarısını 1 çorba kaşığı tereyağda kavurun. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağda cevizleri kavurun. Haşladığınız eriştenin üçte birini servis tabağına yayın. Üzerine keşten serpip, kızdırılmış tereyağlı cevizden yayın. Üzerine tekrar erişteden yayın. Aynı işlemi uygulayın. En üzerine erişteyi yaydıktan sonra kavurduğunuz keşi serpin.

Diğer keşli erişte tarifi için ;
Kesli-makarna

Eriştenin yapılışı için ;
Erişte

25 Ekim 2009 Pazar

PUF BÖREĞİ



Malzemeler
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
alabildiği kadar un
aralarına sürmek için
yarım çay bardağı sıvıyağ
içi için
1 çorba kasesi beyaz peynir
yarım demet maydanoz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru 6 parçaya bölün. Hepsini tabak büyüklüğünde açın.


Aralarını yağlayıp üst üste dizin.



Tümünü baştan açın. İç malzemesinden koyup kenarlarını kesin.


Kızgın sıvıyağda kızartın.

TAS KEBABI



Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
sıvıyağ
tuz
pulbiber
kekik
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
Etleri 1 yemek kaşığı sıvıyağda yumuşayıncaya kadar kavurun. İçerisine ince kıydığınız soğanları, halka halka kesdiğiniz havuçları katıp kavurmaya devam edin. Salçasını, tuzunu, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirin. Ayrı bir yerde patatesi küp küp doğrayıp kızartın. Pişmekte olan yemeğe haşlanmış bezelyeleri ve kızarttığınız patatesleri katın. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 dakika daha pişirin.

24 Ekim 2009 Cumartesi

SOSİSLİ PİLAV



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
1 demet maydanoz
6 adet uzun sosis
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Havucu rendeleyip 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Soğanları piyazlık doğrayıp 1 çorba kaşığ sıvıyağda kavurun. Sosisleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. 2 çorba kaşığı tereyağı eritip tel şehriyeyi hafifçe kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuzunu katıp biraz daha kavurun. Teflon bir tencerenin altına önce havuçları yayın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, sosisleri, soğanları yayın. En üzerine tel şehriyeyle kavurduğunuz pirinci yayın. 3 su bardağı sıcak ekleyip kısık ateşte pişirin. 20 dakika denlendirip servis tabağına ters çevirip servis yapın.

DEĞİŞ TOKUŞ KURABİYE



Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı süt
150 gr yumuşamış margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
kakao
kırmızı gıda boyası
sarı gıda boyası
Yapılışı
2 tane yumurta, tozşeker ve sütü mikserle çırpın. Şeker eriyince yumuşamış margarin ve sıvıyağı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparın kakao ve gıda boyalarıyla renklendirin. Hamuru merdaneyle düz bir zeminde açın. Kalıplarla yuvarlak şekiller çıkarın. Gıda boyası ve kakaoyla renklendirdiğiniz hamurlarıda açın. Küçük şekiller çıkarın, yuvarlak hamurlarında ortasından şekiller çıkarın. Değiş tokuş yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

23 Ekim 2009 Cuma

TATLI ÇÖREK



Malzemeler
1 tatlı kaşığı yaşmaya
125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
aldığı kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
içi için
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İç malzemesinin tümümü karıştırıp yoğurun. Gerekirse süt ilavesinde bulunun. Hamuru ikiye bölün. Merdaneyle 1 santim kalınlığında açın. İç malzemesinin yarısını üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. Verev parçalara kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Sıcak fırında pişirin.

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ



Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
açmak için
sıvıyağ
içi için
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
üzeri için
yumurta sarısı
Yapılışı
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden daha iri bezelere ayırın. 10 dakika dinlendirin. Ispanağı yıkayıp haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ispanakları ekleyip tuzunu ve baharatlarını katın. Hamurları merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. Diğer hamurlarıda açıp yağlayarak üst üste dizin. Hamurdan bir tane alıp temiz bez üzerinde elinizle çeke çeke açın. İncelen yufkanın üzerine harç malzemesinden serpin. Bezin kenarından tutup aşağıya doğru yuvarlayın. Böreği gül şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirin.

21 Ekim 2009 Çarşamba

MİM 19

aysed
cansudere-lalezar
sengulceherturden beni mimlemişler.
Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Hemen cevaplıyorum.
1-En sevdiğiniz 3 çiçek ismi?
Sümbül, gül, lale
2-Gerçekleşmesini istediğiniz 3 hayaliniz?
Kardeşimle birlikte pastane açmak
Daima mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşamak
3-En sevdiğiniz ve en sevmediğiniz 3 huyunuz?
Sevmediğim huylarımı yazıyım ben, çok aceleci, heyecanlı ve panik olmam.
4-Gıcık olduğunuz 3 hareket;
Sürekli kendini met edip anlatan insanlara.
Sonradan görmelere ve aldıkları bir şeyi sürekli anlatanlara.
Birde eve misafir olarak gelen, günlük veya yatılı olarak gelen, uzak veya yakın akrabaların evi dağıtmalarını, çocuklarının yaptıklarına ses çıkarmamalarına, evi pisletip kirletmelerine, yakınlık derecesi ne olursa olsun evin şeklini değiştirmeye çalışanlara şaşkınlıkla bakıyorum.
5-Bu benim bu güne kadar olan en kara günümdü, dünya başıma yıkıldı ve bir daha ayağa kalkamam diye düşündügünüz olay?
Çok şükür şimdilik böyle bir olay yaşamadım. İnşallah yaşamam kimsede yaşamasın.

KARA ORMAN PASTASI



Tarifimi 46.P.D.Ç.E ev sahibesi nurmutfakta ' ya gönderiyorum.

Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı su
2 kahve fincanı tozşeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
kreması için
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
ayrıca
2 paket bitter çikolata
1 çorba kasesi vişne
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Küçük yuvarlak bir kalıba malzemeyi döküp önceden ısıtılmış fırında pandispanyayı pişirin. 2 poşet kremşantiyi 2 bardak soğuk sütle iyice çırpın. 1,5 paket bitter çikolatayı pastanın kenarlarını kaplamak için bıçakla kıyın. Kalan yarım paket bitteri ufak parçalara kırın . Pandispanyayı ikiye bölün. Üzerine kremşantiyi yayın. Vişneden 10-15 tane ayırın. Diğer vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp kremşantinin üzerine yayın. Ufak kırdığınız bitterden serpin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremşantiyle pastayı iyice kaplayın. Kenarlarına kıydığınız bitter çikolatadan serpin. Üzerini ayırdığınız vişnelerle süsleyin. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletirseniz ertesi gün çok daha lezzetli oluyor.

18 Ekim 2009 Pazar

ETLİ MANTAR SOTE



Malzemeler
yarım kilo mantar
yarım kilo kuzu eti
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 adet sivribiber
2 adet kırmızı biber
tuz
kekik
karabiber
Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyin. Mantar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sırasıyla diğer malzemeleride ekleyin, gerekirse biraz su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

SÜTLAÇ



Malzemeler
2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı pirinç
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini örtecek kadar su döküp haşlayın. Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Haşladığınız pirinci suyuyla birlikte sütün içerisine dökün. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Malzemeler özleşene kadar pişirin. Kaselere alıp üzerini süsleyin.

16 Ekim 2009 Cuma

SARMISAKLI BURMA BÖREK



Tarifimi 45.P.D.Ç.E ev sahibesi yemekdefterim ' e gönderiyorum.

Malzemeler
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
3 diş sarmısak
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
tuz
karabiber
kekik
üzeri için
2 adet yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı
Tereyağını eritin. Dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, 2 tane yumurta, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkalardan bir tanesini ikiye bölün. Bir parçasını düz bir zemine serin üzerine fırça yardımıyla tereyağ sürün. Sarmısaklı karışımın yarısını üzerine yayın. Yarım yufkayı üzerine kapatın. Yufkadan ikişer parmak genişliğinde şeritler kesin. Bir ucundan tutarak bükün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kalan diğer yufkayada aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

KEREBİÇ


Tarifimi 45.P.D.Ç.E ev sahibesi yemekdefterim ' e gönderiyorum.

Malzemeler
3 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yumuşak margarin
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
içi için
2,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. İç malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte yapar gibi hamurun içini oyup karştırdığımız iç malzemesinden 1 veya 1,5 kaşık koyup ağzını kapatın.
Yaptığınız kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifçe bastırın. Kurabiyeyi kalıptan çıkarmak için kalıbı tezgaha hafifçe vurun. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Tepsiyi az yağlayın. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Kurabiyelerin üzeri kızarmıcak şekilde pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
-Tahta kalıpları biz Eminönü'den aldık.

14 Ekim 2009 Çarşamba

MISIR UNLU PATLİCAN



Malzemeler
4 adet patlican
1 çorba kasesi mısır unu
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup hepsini uzunlamasına 6'ya bölün. Tuzlu suda haşlayın. Süzgeçe alıp suyunun tamamen süzmesini sağlayın. Teflon tavaya biraz sıvıyağ döküp kızdırın. Patlicanları mısır ununa bulayıp teflon tavaya dizin. Arkalı önlü kızartın.

12 Ekim 2009 Pazartesi

PEKMEZLİ KABAK TATLISI



Malzemeler
1 kilo üzüm pekmezi
yarım kilo su
1 kilo bal kabağı
üzeri için
ceviz
Yapılışı
Pekmezi tencereye koyun. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. Kabakların kabuklarını soyup dilimleyin. Kaynayan pekmezli suya kabakları ilave edin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine ceviz serpip servis yapın.
Genelde Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize de yapılan bir tatlıdır. Başka yörelerde yapılıyormu bilmiyorum. Tadı oldukça güzeldi.

ÜZÜM SUYU



Malzemeler
5 kilo kokulu siyah üzüm
2 su bardağı su
Yapılışı
Üzümleri salkımlarından ayırıp yıkayın.


 


Tencereye koyun üzerine 2 su bardağı kadar suyuda ilave edin. Üzümler yumuşayıncaya kadar pişirin. Temiz bir tülbentten iyice suyunu süzdürüp posasından ayırın. Süzdürdüğünüz üzüm suyunu tekrar tencereye koyun. Yarım saat daha ocakta kaynatın. Sıcakken kavanoza koyup hemen kapatın. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.


Üzümleri ben bizim bahçeden topladım. Şeker kullanmadım, çünkü üzümler çok tatlıydı. Üzüm suyunu tüketirken içerisine isterseniz su katabilirsiniz ama ben sulandırmadan içiyorum.

10 Ekim 2009 Cumartesi

PEYNİRLİ PATLİCAN PANE



Malzemeler
4 adet patlican
1 çorba kasesi peynir
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
ayrıca
2 tane yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda bekletin. Peyniri ufalayıp içerisine unu, naneyi ve pulbiberi katın. Patlicanları süzüp kurulayın. Patlicanın üzerine peynirli harçtan koyup diğer patlicanı üzerine kapatın. Üzerini hafifçe bastırın. Una, yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

8 Ekim 2009 Perşembe

SOĞAN DOLMASI




Malzemeler
6 adet soğan
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 şeker kaşığı toz şeker
Yapılışı
5 adet soğanı soyup bir kenarından çentik atıp kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kalan 1 soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Salçasını ekleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci ve baharatları katın. 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşladığınız soğanları soğuk sudan geçirin. Katmanlara ayırın. İç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

7 Ekim 2009 Çarşamba

KARIŞIK TURŞU



Malzemeler
yarım kilo kornişon salatalık
1 kilo sivri biber
1 kilo yeşil domates
2-3 tane havuç
2 kafa sarımsak
1 tane limon
1 demet maydanoz
2-3 tane kırmızı biber
2-3 tane acı biber
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
Sebzeleri yıkayın. Domatesleri dörde bölün. Salatalıklara iğneyle 2-3 delik açın. Havuçları soyup 4-5 'e bölün. Sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın. Limonu dilimleyin. Bütün malzemeleri bir bidona doldurun. Kaya tuzu ve limon tuzunu suda eritin. Bidonu ağzına kadar bu suyla doldurun. Üzerine bir ağırlık koyun. Serin ve güneş almayan bir yerde tutun. 15-20 gün içinde kullanıma hazır olur.

6 Ekim 2009 Salı

YUMURTALI KISIR



Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
nar ekşisi
limon suyu
tuz
pulbiber
yarım demet maydanoz
4 adet yumurta
1 demet taze soğan
4-5 adet sivri biber
Yapılışı
Bulguru üzerini geçecek kadar sıcak suda ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Bulguru bir kaba alın, kavurduğunuz salçalı soğanla karıştırın. İnce ince doğradığınız taze soğanı, maydanozu, domatesi biberi katıp karıştırın. Tuzunu, pulbiberini, nar ekşisini ve limon suyunu katın. Ayrı bir kapta 4 yumurtayı kırıp tuzla çırpın. Bir çorba kaşığı sıvıyağ kızdırıp yumurtaları pişirin. Pişen yumurtaları karıştırarak parçalara ayırın. Kısıra katın. Hafifçe karıştırıp servis yapın.

4 Ekim 2009 Pazar

SÜTLÜ KABAK



Malzemeler
1 tane küçük tatlı kabak
1 su bardağı şeker
yarım kilodan biraz fazla süt
Yapılışı
Kabağın kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın. İçerisine şeker ve yeterli miktarda süt dökün. Kabaklar iyice yumuşayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Sütü az gelirse ilave edebilirsiniz.) Daha sonra blenderden geçirip kaselere alın.
Genelde bu tatlıyı karadeniz yöresinde yaparlar.

3 Ekim 2009 Cumartesi

MANTI



Malzemeler
500 gr un
2 tane yumurta
tuz
alabildiği kadar su
iç için
350-400 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
karabiber
ayrıca
yoğurtlu sarımsak
pulbiber
nane
sıvıyağ
Yapılışı
Un, su, tuz ve yumurta ile sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. Bıçak sırtı kalınlığında açın. Küçük küçük karelere bölün. İç malzemeden koyup kapatın. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu sarımsak dökün. Sıvıyağda nane ve pulbiberi kızdırıp üzerine gezdirin.

2 Ekim 2009 Cuma

TAVUKLU SİRON


Malzemeler
yarım paket siron
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet soğan
3-4 adet sivribiber
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Tavuk göğsünü üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Sudan alıp tiftikleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış domatesi ve biberi katıp pişirin. Salçasını, baharatını, tuzunu katın. Tiftiklenmiş tavukları ekleyin. Tavuk suyundan ekleyip bir taşım kaynatın. Sulu harcı sironların üzerine dökün.

1 Ekim 2009 Perşembe

İSLİM KEBABI



Malzemeler
4 adet patlican
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
2-3 adet sivribiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
domates
biber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip süzüp, kızartın. Eti bir yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış domates ve biberi katın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Çukur bir kasenin içerisine iki adet patlicanı çarpı olucak şekilde yerleştirin. İç harçtan doldurun. Kenarlarını kapatıp tepsiye çevirin. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Üzerine domates ve biber yerleştirip kürdan batırın. Salçayı sulandırıp yemeğe dökün. Fırında pişirin.