26 Temmuz 2010 Pazartesi

TUZLU HALKALAR



Malzemeler
125 gr yuşumak margarin
2 tane yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
susam
çörek otu
haşhaş tohumu
1 tane yumurta
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak poğaça kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzatıp halka şekli verinp uçlarını birleştirin. Önce yumurta akına bulayın, sonra susama, haşhaşa ve çörek otuna batırın. Kiminin üzerine sadece yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

12 yorum:

  1. Gönlümüzde açan güller semaya ve peygamberimizin şefaatine uzanan yol olsun,
    bugün günahlarımızın sonu, dualarımızın kabulü olsun.
    KANDİLİN MÜBAREK OLSUN...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık halkalar nefis görünüyor,kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  3. Kandiliniz mubarek olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım, renkli renkli ne güzel görünüyorlar.

    hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim. Sağolun. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve nefis görünüyorlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık, çok hoş olmuşlar, sevgiyle öpüyorum....

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyorlar. Ellerine sağlık.
    Seninde kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım, hayırlı kandiller.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık arkadaşım.harika görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  10. harika görünğyorlar canım ellerine sağlık ve iyi kandiller :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık halkalar kıyır kıyır pek lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık , çok lezzetli görünüyorlar.
    Sevgilerimle,
    nese

    YanıtlaSil