26 Eylül 2010 Pazar

KEDİ DİLLİ İRMİK TATLISI



Malzemeler
1 kilo süt
8 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket meyve sosu
1 paket kedi dili bisküvi
3-4 tane şeftali
top beyaz ve pembe çikolata
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kedi dili bisküvilerini kelepçeli kalıba yerleştirin. Sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Yarısını kelepçeli kalıba boşaltın. Arasına ceviz ve tarçın serpin. Kalan irmiği üzerine dökün. Soğuyan irmik tatlısının üzerine kabukları soyulmuş şeftali dilimlerini dizin. Meyve sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp şeftalilerin üzerine gezdirin. Top beyaz ve pembe çikolata ile süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

11 yorum:

  1. bu kedi dili cercevesınden bıde ben yapayım dıyorum unutuyorum.kalp seklıde hos olmus

    YanıtlaSil
  2. Çok cici bir pasta olmuş ellerine sağlık,mutlu haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik cok hos gorunuyor.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık...

    bu tarz tatlıları çok seviyorum..

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. göze çok güzel hitap ediyor görüntü muhteşem,eline sağlık

    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  6. Canım merhaba.Şimdi linkini vericeğim site senin yemeklerini hatta bir çok bloğun yayınlarını otamatik olarak yayınlıyor.Ben zarifçeden öğrendim bir bak istersen.
    http://www.yemeksitesi.info/muhallebili-murdum-erik-dilimleri

    YanıtlaSil
  7. www.guloannemutfakta.blogspot.com28 Eylül 2010 00:20

    ayyy çok güzel ve şık bir pasta ellerinize sağlık tarifi aldım sevgilerimle.
    www.guloannemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor, deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  9. Taze Nane ellerine sağlık.Çok güzel bir görünümü var.Lezzetide kesin öyledir...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık çok hoş olmuş

    YanıtlaSil