31 Temmuz 2010 Cumartesi

BRUSCHETTA



Malzemeler
4 dilim tost ekmeği
2 tane domates
2 tane sivri biber
2 diş sarımsak
zeytinyağ
2-3 yaprak taze fesleğen
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı beyaz peynir
tuz
kaşar peyniri
Yapılışı
Tost ekmeklerini tavada yada tost makinasında kızartın. Üzerine ezilmiş sarımsaklı zeytinyağını sürün. Ufak doğradığınız domatesi, biberi ve taze fesleğeni bir kapta karıştırın. Tuz, nar ekşisi ve peyniride ufalayıp ekleyin. Çok az zeytinyağ gezdirip karıştırın. Ekmeklerin üzerine karışımı paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip fırında kaşar peyniri eriyene kadar tutun.

30 Temmuz 2010 Cuma

KEDİ DİLLİ PASTA



Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket kedi dili
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı su
üzeri için
toz antep fıstığı
hindistan cevizi
çikolata rendesi
Yapılışı
Süt, un ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Mikserle 5 dakika çırpın. Kremşantiyi sütle çırpın. Hazırladığınız kremaya katıp biraz daha mikserleyin. Yarısını kaba boşaltın. Üzerine şekerli limon suyuna batırdığınız kedi dillerini dizin. Kalan kremayı üzerine dökün. İstediğiniz gibi süsleyin.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

TUZLU HALKALAR



Malzemeler
125 gr yuşumak margarin
2 tane yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
susam
çörek otu
haşhaş tohumu
1 tane yumurta
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak poğaça kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzatıp halka şekli verinp uçlarını birleştirin. Önce yumurta akına bulayın, sonra susama, haşhaşa ve çörek otuna batırın. Kiminin üzerine sadece yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

22 Temmuz 2010 Perşembe

PEMBE KELEBEK PASTA



Malzemeler
1 tane hazır pandispanya
2 poşet çilekli kremşanti
1 su bardağı süt
içi için
1 çorba kasesi çekirdekleri çıkarılmış vişne
damla çikolata
bütün antep fıstığı
üzeri için
renkli şekerler
toz antep fıstığı
çubuk tarçın
Yapılışı
Kekin tabanını yarım çay bardağı şekerli limonlu suyla ıslatın. Kremşantiyi sütle çırpın. Kekin alt tabanına kremşanti sürün. Üzerine vişne, damla çikolata ve antep fıstığı serpin. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Keki ikiye kesin. Kestiğiniz taraflar dışa gelecek şekilde pastayı birleştirin. Pastayı kremşantiyle sıvayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında 1 gün dinlendirin.

ÇİKOLATALI CİPS KUKİ



Malzemeler
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gr tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı damla çikolata
alabildiği kadar un
Yapılışı
Un hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Azar azar un ilave edip fazla sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Merdane yardımıyla streç film arasında hamuru açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

MİLFÖY ÇANAĞINDA DONDURMA



Malzemeler
4 tane milföy
dondurma
antep fıstığı
çubuk tarçın
Yapılışı
Yumuşamış milföyleri yağladığınız kaplara elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerine delikler açın. Kızgın fırında pişirin. Kalıplardan çıkarıp milföy çanaklarını soğutun. İçine dondurma koyup servis yapın.

KEÇİ TIRNAĞI KURABİYESİ



Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
ceviz
Yapılışı
Margarin, pudra şekeri, yumurta, fındık, ceviz ve portakal şekerlemesini bir kaba alıp karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru biraz unlayarak merdane yardımıyla açın. Damla kalıpla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine iki tane damla şeklinde hamuru yan yana koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Yarım ceviz batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

BİSCOLATA MOOD


 



Şölen Biscolata Mood ürün tanıtımı için bir e-mail aldım . Bu güzel Biscolata Mood'u deneyip fikir paylaşımında bulunmamızı istemişler. Zaten abur cubur seven biriyim bu güzel Biscolata Mood'u da keyifle yiyicem. Kendilerine çok teşekkür ederim.

15 Temmuz 2010 Perşembe

RULO KATLI İRMİK TATLISI



Malzemeler
1 kilo süt
8 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket meyve sosu
50-55 adet rulo kat
top beyaz çikolata
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Rulo katları birbirine deyicek şekilde kelepçeli kalıba yerleştirin. Sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Yarısını kelepçeli kaba boşaltın. Arasına fındık ve tarçın serpin. Kalan irmiği üzerine dökün. Meyve sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp irmik tatlısının üzerine dökün. Beyaz top çikolata serpin.

ARAP KURABİYE



Malzemeler
250 gr margarin
3 adet haşlanmış yumurta sarısı
1 tüp dr oetker vanilya aroması
alabildiği kadar un
üzeri için
pudra şekeri
nesquik
Yapılışı
Yumurta sarısını 1 tüp vanilya aroması ile bir kapta iyice elinizle ezin. İyice yumuşamış margarini ekleyip karıştırın. Yeterince un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Fındıktan biraz daha büyük toplar yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında hafif rengi dönünceye kadar pişirin. Bir kapta pudra şekeri ve nesquiki karıştırın. Fırından aldığınız sıcak kurabiyeleri pudra şekerli karışıma bulayıp ayrı ayrı bir tepsiye dizin.

KAHVALTILIK POĞAÇALAR



Malzemeler
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
içi için
peynir
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafifçe inceltin. İç malzemeden koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE



Malzemeler
1 paket kepekli bisküvi
50 gr eritilmiş margarin
1 paket krema
1 paket labne peyniri
1 çorba kasesi vişne
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri
üzeri için
antep fıstığı
çakıl taşı çikolata
Yapılışı
Bisküviyi robottan geçirip eritilmiş margarinle karıştırın. Streç film serdiğiniz kelepçeli bir kalıba boşaltıp elinizle bastırın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp robottan geçirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Kremayı pudra şekeri ile mikserde kabarıncaya kadar karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar mikserleyin. Bisküvilerin üzerine dökün. Buzlukta 1 gece bekletin.

ŞEKER KURABİYELER 2


 



Malzemeler
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr margarin
1 çay kaşığı tarçın
1 tüp dr oetker vanilya aroması
2-2,5 su bardağı un
ayrıca
şeker hamuru
top küçük pembe çikolata
Yapılışı
Un hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp elinizle karıştırın. Üzerine 2 su bardağı unu ekleyip yoğurun. Gerektikçe un ekleyin, unu fazla kaçırmayın hamuru açarken kırılıyor. Hamuru streç film arasında merdaneyle açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Şeker hamurlarıyla süsleyin.

MİM 24

Sevgili arkadaşım celebi74 beni mimlemiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hemen mimi cevaplıyorum.
Felsefem; Basit bir hayat yaşa ve mütevazi ol.
Hayat; Burdayım ve yaşıyorum.
Çocukluk; Heyecan.
Güneş; Neşe.
Gözler; İçinin gülmesi.
Yıldızlar; Dilekler.
Güzellik; Hoş olur.
Sevgi; Paşlaşmak.
Aşk; Yorum yok.
Müzik; Eğlence ve dinlenme.
Dost; Güven.
Para; Araç.
Zaman; Korkutan şey.
Erkekler; Yorum yok.
Savaş; Anlamsız.
Ağlamak; İyi gelir bazen.
Deniz; Özgürlük.
Ayna; Gereksiz.
Hayal; Her zaman.

9 Temmuz 2010 Cuma

TOPİK



Malzemeler
2 su bardağı haşlamış nohut
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
içi için
1/2 çay bardağı sıvıyağ
6 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz
karabiber
Yapılışı
Nohutun kabuklarını soyup robotta un haline getirin. Tüm malzemeleri ekleyip hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Gerekirse tahin ve sıvıyağ ekleyin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin, yumuşamaya başlayınca diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Nohutlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, streç film yardımıyla hafifçe açın, iç malzemeden koyup top haline getirip streç filme sarın. 1 saat dinlendirin. Yavaşça streç filmden çıkarıp servis tabağına alın.

PARMAK ÇÖREK



Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

6 Temmuz 2010 Salı

KURU DOMATESLİ MAKARNA



Malzemeler
1 paket makarna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kasesi kurutulmuş domates
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Yapılışı
Kurutulmuş domatesleri kaynar suda 1 saat bekletin. Sıvıyağı kızdırıp sarımsakları soteleyin. Suyunu süzüp 4'e böldüğünüz domatesleri ekleyip biraz soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Makarnayı haşlayıp sosa katıp karıştırın.

VİTRAY KURABİYE



Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
ayrıca
şeker
Yapılışı
İyice yumuşamış margarine un hariç diğer malzemeleride ekleyip elinizle yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru çok az unlayarak merdaneyle açın. Kalıpla şekiller çıkarın. Aynı kalıbın bir küçüğüyle ortasından delik çıkarın. Tepsiye yağlı kağıt serip çok az yağlayın. Kurabiyeleri yağlı kağıdın üzerine dizin. Hamurların üzerine biraz bastırın, kurabiyeler yağlı kağıda iyice yapışsın. Boşluk kalırsa şekerler akabilir. Ortalarına şeker koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin.



4 Temmuz 2010 Pazar

SOSİSLİ ÇUBUK MAKARNALAR

 
Malzemeler
1 paket çubuk makarna
sosis
sıvıyağ
tereyağ
tuz
Yapılışı
Uzun makarnaları irice doğranmış sosislere takın. 3-4 tane sosise 4-5 tane makarna şeklinde takın. Tuzlu kaynar suda makarnayı haşlayın. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış sıvıyağ ve tereyağ karışımını gezdirip servis yapın.

SAĞANDA SOSİSLİ KAŞARLAR




Malzemeler
tereyağ
sosis
kaşar peyniri
tuz
Yapılışı
Tereyağını tavada eritin. Halka halka doğranmış sosisleri tereyağında biraz soteleyin. Üzerine çok az tuz serpin. Sosisler pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirip ocağın altını kapatın.

1 Temmuz 2010 Perşembe

BONİBONLU KURABİYE



Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
1 tane dr oetker limon aroması
bonibon
Yapılışı
İyice yumuşamış margarin ve pudra şekerini bir kapta elinizle karıştırın. Un hariç diğer malzemeleride ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarın. 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru streç film arasında çok az unlayarak merdane yardımıyla açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp çok az sıvıyağ sürüp kurabiyeleri dizin. Üzerlerine bonibon batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

GÜVEÇTE SUCUKLU YUMURTA



Malzemeler
yumurta
sucuk
tereyağ
tuz
Yapılışı
Güveç kaplarını çok az tereyağla yağlayın. Sucuk dilimlerini dizin. Ortasına yumurtayı kırın. Çok az tuz serpin. Tepsiye dizin, fırında yumurtalar pişene kadar tutun.
Değişik ve hoş bir sunum arayanlar için akıllarda bulunabilir.