20 Mayıs 2012 Pazar

TAVUKLU TAHİN SOSLU SALATA















Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
3-4 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4-5 tane taze nane
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı üç renkli biber
4-5 tane kornişon turşu
4-5 tane çeri domates
yarım çay bardağı tahin
limon suyu
sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayın ve soğuyunca küp küp doğrayın. Genişçe bir kaba alın diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Servis tabağına tavuklu salatayı alın. Bir kapta tahin, limon suyu, sıvıyağ, 2-3 kepçe tavuk suyu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

4 yorum:

  1. salatalarda değişik soslerı severim,mutlaka deneyeceğim...
    paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. merhabalar. sitemizde başlatmış oldugumuz yemek tarifi yarışmasından haber vermek istedim. yemek tarifleri sitemizde birincisi başlayan yemek yarışmasında yarışmamıza toplam 200 tl para ödülü koymuş bulunuyoruz. yarışmamıza yeterli katılımın olması durumunda yarışmamız her ay düzenli olarak devam edecektir. bu ilk yarışmamız olması sebebi ile sizlerin desteğine ihtiyacımız var, bloğunuzda yarışmamızı duyuran bir yazı yayınlarsanız sevinirim. ayrıca yarışmamıza katılmak isterseniz yarışmamıza katılım şartlarını buradan okuyabilirsiniz. http://www.yemekgurmesi.com/yemek-yarismasi.html desteklerinizi bekliyorum.

    İnşallah yarışmamız başarılı olursa küçük ev aletleri hediyeleri ile yarışmamız her ay devam edecektir. Desteklerinizi esirgemiyeceğinizi ümit ediyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  3. canım diyetlerde misin ,akşam atıştırmalık süper fikir,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  4. Dogrusu istahimi actiniz bu tarifle ellerinize,emeginize saglik
    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil