31 Ekim 2014 Cuma

TON BALIKLI DOMATES SALATASI

 
 
Malzemeler
200 gr ton balığı
4 tane domates
4 tane çarliston biber
2 tane salatalık
3 diş sarımsak
yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 limon suyu
2 tane haşlanmış yumurta
tuz
Yapılışı
Domates, biber ve salatalığı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış sarmısak, maydanoz ve nane ekleyip harmanlayın. Sos için, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp, üzerine dilimlenmiş yumurta yerleştirin. Ton balığı konservesini de yumurtanın üzerine serpiştirin. Sos gezdirip servis yapın.
 

25 Ekim 2014 Cumartesi

BALON POĞAÇA

 
 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaşmaya
aldığı kadar un
için için
peynir, zeytin, sosis
Yapılışı
Hamur için ılık sütle mayayı eritin. Sıvıyağ, yumurta, toz şeker, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın, içine istediğiniz iç malzemeden koyup yuvarlayın, yağladığınız muffin kalıplarının içine 3'er tane atıp tekrar mayalanması için bekleyin. Kabaran hamur toplarının üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Ekim 2014 Salı

YUMURTALI TAPAS

 
 
 
 
Malzemeler
4 tane yumurta sarısı (haşlanmış)
50 gr beyaz peynir
100 gr doğranmış siyah zeytin
1 yemek kaşığı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mayonez
tuz, karabiber
kızarmış ekmek dilimleri
Yapılışı
Yumurta sarılarını, beyaz peyniri ve kaşar peynirini karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.

18 Ekim 2014 Cumartesi

ISPANAKLI TART

 
 
Malzemeler
300 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
50 ml su
tuz
dolgusu için
1 bağ ıspanak
2-3 yaprak taze nane
200 gr muratbey naturena fessita üçgen peynir
1 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tane haşlanmış patates
3 yemek kaşığı mısır
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1'er çay kaşığı kimyon, toz kırmızı biber
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun (gerekirse un ilave edin) ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dolgusu için soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ve naneyi ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın. Peyniri rendeleyip, patatesi ezip, mısırıda ıspanaklı harca ekleyin. Tart kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra hamuru açıp içine yayın. Kenarlarından kalan hamuru bıçakla kesip saklayın. Çatalla üzerine delikler açın, üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8-10 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın. Ispanaklı harcı yayın. Kalan hamuru biraz unlayarak açıp kalıpla şekiller çıkarıp tartın üzerine koyun. Şekilli hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Tartı tekrar fırına koyup pişirin.

15 Ekim 2014 Çarşamba

DUT PEKMEZLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

 
 
Malzemeler
1 tane kakaolu hazır pandispanyanın tek katı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1,5 çay bardağı iri kıyılmış fındık
Yapılışı

Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için derin bir kapta dut pekmezi, 1,5 çay bardağı hindistancevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, tozşeker ve fındığı çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. En son üzerine ayırdığınız yarım çay bardağı hindistan cevizini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ceviz ve çakıl taşı çikolata koyup, dilimleyerek servis yapın.


14 Ekim 2014 Salı

ISPANAKLI VE LOR PEYNİRLİ PİDE

 
 
 
Malzemeler
500 gr un
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket (42 gr) yaşmaya
tuz
içi için
250 gr ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı lor peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için derin bir kaba bir çay bardağı su, toz şeker, bir tutam tuz ve mayayı koyun. Maya eriyene kadar karıştırıp unu ekleyin. Azar azar su ilave ederken bir yandan da yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç malzeme için kıyılmış ıspanağın içine lor peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Orta kısmına ıspanaklı karışımdan koyun ve her iki kenarını ortada birleştirip, kapalı pide şekli verin. Beze ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
 

12 Ekim 2014 Pazar

CEVİZLİ VE FINDIKLI CACIK

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 su bardağı yoğurt
2 tane salatalık
yarım demet reyhan
tuz
Yapılışı
Yoğurdu derin bir kaba alıp içine ceviz ve fındık ekleyin. Rendelenmiş salatalık, kıyılmış reyhan ve tuz ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerini fındık, ceviz ve reyhanla süsleyin.

10 Ekim 2014 Cuma

ÜZÜMLÜ BÖĞÜRTLENL​İ MUFFİN

 
 
Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı krema
yarım çay bardağı süt
50 gr eritilmiş tereyağ
1,5-2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı böğürtlen
yarım çay bardağı üzüm
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla süt, krema ve eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. Gerektikçe un ilave edin. En son böğürtlen ve biraz unladığınız üzümü ekleyip bir iki kez karıştırın. Muffin kabını tereyağ ile biraz yağlayıp, kek harcından alıp 3/2' sini doldurun. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 Ekim 2014 Çarşamba

AHUDUDU SOSLU SAKIZLI SÜTLAÇ

 
 
 
 
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
3 parça damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
sosu için
2 su bardağı ahududu
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı
Pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine pirinçle aynı seviyede su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Sütü tenceredeki pirince ekleyip ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirmeye bırakın. Diğer taraftan damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra havanda dövün. Nişastayı üç yemek kaşığı suyla açıp, 20 dakikanın sonunda toz şekerle birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip dövülmüş damla sakızını katın. Karıştırıp sütlacı kaselere paylaştırın. Ahududuyu tavaya alın üzerine toz şekeri ekleyin, nişastayı 2-3 yemek kaşığı suda açıp sosa ekleyin. Kıvam alana kadar pişirip ocaktan alın. Biraz ılıtıp soğuyan sütlacın üzerine paylaştırın. Servis yapacağınız zaman üzerine hindistan cevizi serpin.

6 Ekim 2014 Pazartesi

MISIRLI ÇUBUK BÖREK

 
 
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içine sürmek için
125 gr tereyağ
için için
1 demet maydanoz
yarım su bardağı mısır
1'er tane yeşil, kırmızı, sarı biber
Yapılışı
Süt, sıvıyağ, sirke, tuz ve unu karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğutun ve buzdolabında biraz dondurun. Hamuru ikiye bölüp tezgahta biraz unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın. Tereyağı sürün ve rulo şeklinde sarıp, buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Diğer hamurada aynı işlemi yapın. İçi için beyaz peyniri çatalla ezin, ince kıyılmış maydanoz ve biberleri katın, mısırıda katıp karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız iki tane rulo hamuru, 2 parmak kalınlığında kesin. Unlayarak biraz açın ve geniş tarafına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 Ekim 2014 Cuma

BÖĞÜRTLENL​İ VE AHUDUDULU MUFFİN

 
 
Malzemeler
2 tane yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
75 gr eritilmiş tereyağ
1-1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı böğürtlen
yarım çay bardağı ahududu
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. (Unu azar azar gerektikçe ekleyip kıvamını ayarlayın) En son böğürtlen ve ahududuyu ekleyip bir iki kez karıştırın. Fazla karıştırmayın meyveler dağılmasın. Silikon kalıbının içine kağıt koyup kek harcından 3/1 kadar doldurun. Önceden ısınmış fırında pişirin

1 Ekim 2014 Çarşamba

MAYONEZLİ POĞAÇA

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı (100 gr) mayonez
1 tane yumurta
2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
için için
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Kuru mayayı ılık sütle eritin. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açın, sürmeli peynirden sürüp tekrar kapatıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.