31 Ağustos 2008 Pazar

ELMA VE ÜZÜM SİRKESİ




 
Malzemeler
20 kilo elma
10 tane nohut
2 çorba kaşığı tuz
2-3 dilim ekmek içi
1 çay bardağı elma sirkesi
yeterince su
Yapılışı
Elmaları yıkayıp büyüklüklerine göre 3-4 parçaya ayırın. Temiz bidonların altına nohut tanelerini koyun. Nohutların üzerine elmaları, tuzu ve ekmek içini ekleyin. Elmaların üstünü geçecek kadar su ekleyip, 40-45 gün bekletin. Daha sonra tel süzgeçten geçirip tekrar bidonlara alın. Üzerine 1 çay bardağı elma sirkesini döküp, mayalanmasını sağlayın. 10-15 gün daha bekletip tekrar tel süzgeçten geçirin. Şişelere alıp istediğiniz zaman kullanın.


ÜZÜM SİRKESİ



 


 
 
Malzemeler
10 kilo üzüm
1 çorba kaşığı tuz
1 dilim ekmek içi
Yapılışı
Üzümleri yıkayıp, temiz bir bidona koyun. 1 çorba kaşığı tuzunu, 1 dilim ekmek içinide ekleyip, üzerini geçecek kadar su döküp, 1 ay mayalanmasını bekleyin. Temiz bir tülbent yardımıyla geniş bir kaba süzün. Berraklaşıp içinde tortu kalmayacak şekilde oluncaya kadar 3-4 günde bir temiz bir tülbent yardımıyla süzmeye devam edin. Tortu kalmayınca kulanılmaya hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder