31 Ağustos 2008 Pazar

KURDELALI BÖREK




Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı limon suyu
100 gr margarin
alabildiği kadar un
peynir
Yapılışı
Ilık su, sıvıyağ, tuz, yumurta, limon suyu ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üç bezeye ayırın. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına eritilmiş margarin sürün. En üst katına yağ sürmeyin. Daha sonra hamuru tepsi büyüklüğünde açıp, bohça kapatır gibi katlayın. Buzdolabında 10 dakika dinlendirip tekrar tepsi büyüklüğünde açın. Karelere bölün.


İç malzemesini koyup rulo katlayın. Kenarlarına çatalla bastırın. Kalan hamurdan üzerine fiyonk yapın. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder