1 çorba kasesi hazır mantı
1 tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,pulbiber
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
2 litre su
Yapılışı
Tavuk göğüslerini tuzlu suda haşlayın. Tavuğu pişince sudan alın. Kaynayan tavuklu suya nohutları ve mantıyı ekleyin. Mantılar suda pişerken diğer tarafta tavuk etlerini tiftikleyin. Yarım çay bardağı sıvıyağda salçayı kavurun. Pişmekte olan mantıya kavrulmuş salça ve tiftiklenmiş tavuk etlerini katın. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Tabaklara aldıktan sonra üzerine yoğurtlu sarmısak döküp, pulbiber serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder