1 Eylül 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAMYA



Malzemeler
1 kilo bamya
2 adet domates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
yarım limon
tuz
Yapılışı
Bamyaları üst kapaklarını fazla derine gitmeden kubbe şeklinde kesiyoruz. Annem hep bu şekilde yapıyor, yoksa bamyalar salyalanıyor. Bamyaları limonlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ve domatesi ekleyip 1-2 çevirip bamyaları ekleyin. Tuzunu atıp, fazla zedelemeden bir kaç kez karıştırın. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder