3 Ekim 2008 Cuma

CEVİZLİ BAKLAVA



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
500 gr ceviz içi
açmak için nişasta
üzeri için 250 gr tereyağ
Şerbeti için
4 çorba kasesi şeker
4 çorba kasesi su
Yarım limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. 40 bezeye ayırın. Bezelerin hepsini nişastayla birlikte pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 'arlı dört grup hazırlayın. Birini alarak merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Malzemeler bitinceye kadar bir kat hamur bir kat ceviz dizin. Keskin bir bıçakla baklavanızı kesin. Üzerine tereyağını kızdırıp dökün. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatın. Soğuk baklavaya sıcak şerbeti dökün.

14 yorum:

  1. Hımmm nefis görünüyor..Nasılda parlıyor valla ellerine sağlık..
    Nice bayramlara inşaAllah..

    YanıtlaSil
  2. baklava harika ellerine saglik.....
    Sanirim simdilerde bu tepsi bostur artik..Malum bayram bitti tatlilarda bitti........

    YanıtlaSil
  3. Fatoş'cum enfes olmuş ya bayıldım ben tepsinin hepsini alayım olur mu dayanamam tatlıya evdeki tepsileri bitirdim sıra bunda,sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Baklava harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben bu bayram baklavayı hazır yufkadan yaptım.

    YanıtlaSil
  5. DOST DEDIGIN YUREKTEN SEVER, SERMAYESINI DOSTLUGA SARFEDER, BOYLE GUZEL SEVGILER DUNYALARA DEGER, DEĞERLİ DOSTUMA YUREKTEN SEVGILER.

    YanıtlaSil
  6. Taze nane merhaba!Öncelikle baklava muhteşem görünüyor,ellerine sağlık!Ben fıstıklı severim ama bu da harika olmuş!Ramazan bayramını da içtenlikle kutlarım!Gecikmeden dolayı özür dilerim,problemleri ancak halledebildik.Sorulara cevap yazdım,bakarsın.Sevgiler,teşekkürler!

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, nasıl da güzel olmuş, ben denemeye cesaret edemem. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım,nefis görünüyor ama içimiz dışımız tatlı oldu.ben bir müddet sonra alayım:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey... Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın :).. Valla ben ordayım:)

    YanıtlaSil
  10. Taze Nanecim tek kelimeyle muhteşem görünüyor baklava, Ellerin dert görmesin,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. canım ellerine sağlık süperrrrr..

    YanıtlaSil
  12. mrb site sahibi ben baklavanizin tariffini aldim musadenizle bayramda yapmayi planliyorum insallah ama biseyi merak ettim kac derecelik firinda pisirmeliyim annem kendi yaptigin baklavanin ici zor piser ugrasma hic diyor ilk kez yapmak istiyorum bende kolay pisermi sizce
    ben zeynp

    YanıtlaSil
  13. Zeynep biz hep baklavayı evde kendimiz yaparız, içinin pişmediği şimdiye kadar hiç olmadı. Biz davul fırında pişiriyoruz. Ama dereceli fırında 170 derecede pişirebilirsiniz. Kolay pişer sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  14. cok tesekkur ederim taze nane bu tarifi deneyecegim insallah allah razi olsun paylasimlariniz icin...
    zeynep

    YanıtlaSil