10 Kasım 2008 Pazartesi

KARADENİZ PİDESİ



Malzemeler
500 gr un
yarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar ılık su
iç harcı için
yarım kangal sucuk
250 gr rendelenmiş kaşar
yarım kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Yarım saat dinlendirin. İçi için sucukları halka halka doğrayın. Rendelenmiş kaşarın içerisine sıvıyağ, sütü ve yumurta akını koyup karıştırın. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Merdaneyle bir tanesini istediğiniz incelikte açın. Sucukları üzerine dizin. Peynirli harç malzemesini üzerine yayın. Hamurun kenarlarını içine doğru kıvırın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.

24 yorum:

  1. hımmm mis gibi pide koktu..eline saglık canım.nefis görünüyor.ayranla çok güzel yenir.afiyet olsun sizlere.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. SEN ÖLMEDİN ATAM..
    ÖLEMESSİNDE...
    EMANETİNİN İLELEBET BEKÇİLERİYİZ BİZ..DAİMA KALBİMİZDESİN.
    **
    canım pide misler gibi koktu.
    aldım payımı.

    YanıtlaSil
  3. tam da öğle saati açken bakmışım ellerine sağlık canım nefis görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım bayılırım pideye çok leziz olmuş ellerine sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Pideleri çok severim ellerine sağlık canım enfees görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. çokda güzel görünüyor eline sağlık arkadaşım..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ohh misgibi nane kokusu sardı sayfaya gelince piden çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Karadenizin meşhur pidesi ne güzel yazları annemlerin yanına gittiğimde mutlaka yerim. eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. ARKADAŞIM KIZIMIN BLOĞUNDA SOBELENDİN HABERİN OLSUN.

    YanıtlaSil
  10. Döktürmüşsün yine
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. Çok severim, nasıl canım çekti, hele Ereğli pidesi:))

    Ellerine sağlık,

    Sımsıcak sevgiler.....

    YanıtlaSil
  12. SICAK SICAK NASILDA YENİR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖZÜKÜYOR.

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.Selamlar...

    YanıtlaSil
  14. Ne söylenebilir ki! SÜper görünüyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık çayla geliyom

    YanıtlaSil
  16. taze nane şu tepkiler kısmını beğendim nerden yapıyoruz bilgi veririsen sevinirim

    YanıtlaSil
  17. ooo harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. canım pideler nefis olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. eee bir karadenizli olarak tek geçerim pdeleri... sıcak sıcak mis gibi ooh... elelrine sağlık canım harika görünüyorlar...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. merhaba kediye bayıldım sizinmi.bendede 6 tane var:) selamlarank

    YanıtlaSil
  21. canim selam
    öncelikle güzel dileklerin icin cok tessekkür ederim sükür daha iyim ...

    bu pideyi bende denedim ama vakfi vekib pidesi olarakta geciyor sanirim demi enfes bir lezzet ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Oooooo Naneciğim bizim oralardan bir lezzet:-))) eline sağlık,harika görünüyor.

    olsun canım,inşallah bir dahaki etkinliğe katılırsın,çok öpüyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. canım nasıl istedi şimdi şu pideyi bir bilsen!Önümüzdeki ay biraz kilo vermiş olursam yapıcam kein yoksa çatlarım valla!
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  24. kaç derecelik fırında aşağı yukarı kaç dkika pişiyor onu da yaz da yaptığımda çöpe gitmesin.

    YanıtlaSil