Malzemeler
3 su bardağı ılık su
3 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için
1 kase ezilmiş beyaz peynir
üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşakça bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda 1 saat dinlendirin. Hamurdan elinizi yağa batırıp cevizden daha küçük parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. İçlerine peynir yerleştirip kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırıp dızmanaların üzerine dökün.
Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Canım günaydın dızmanayı sende biliyorsun çok severim ellerine sağlık bolkaymaklısına dayanamam offf kilolar aldı başını gidiyor:))öptüm canım...
YanıtlaSilBu harika bir şey, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Naneciğim bu ne güzellik böyle yahu.ellerine sağlık ilk kez duydum bu hamur işini.afiyet olsun canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilCok severim. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilçok ilginç ilk defa gördüm denemek gerekk
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerrr
Kayınvaldem çok sık yapar.aslında göçmenler çok sık yapar.biliyorum dızmanayı sıcacık çayla çok güzel olur.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
Ben ilk kez gördüm Nane'm..Çok değişik ve tam bana göre..))Sanırım kalabalıkla daha çok keyifli olur dizmana..))Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKocaman sevgiler..
hiç duymamıştım dızmana çok güzele benziyor ellerinize sağlık bu arada uzun zamandır tarif eklemiyordunuz yeni tariflerle gelmişsiniz çok sevindim hepsi birbirinden güzeller emeğinize sağlık
YanıtlaSilTaze Nanem bu ne enfes bir börek böyle, çok çok ama çok nefasetli olmuş, ellerine sağlık,
YanıtlaSilSevgiler...
aman allahım küçüklülten beri çok sevdiğim şeylerden biri (aa aklıma babaannem geldi o sürekli yapardı bana ama artık yoq ): sizinkide babaanneminki gibi muhteşem gözüküyo elleriniz sağlık =)
YanıtlaSilcanım ne değişik bir tat olmuş denemeli diyorum ellerine sağlık biraz ara mı verdin bana mı öyle geldi. sevgileirmle
YanıtlaSilKALP o ki ALLAH'ı tanıyandır,GÖZ o ki ALLAh için ağlayandır, DİL o ki ALLAH'ı zikredendir, KUL o ki ALLAH'A ibadet edendir...Dost o ki SELAM'I kesmeyendir..hayırlı geceler canım.
YanıtlaSilDızmanayı ilk defa duydum canım çokda kolaya benziyor yapılışı hamur işini severim deneyeceğim inşallah ellerine sağlık..
canımcımmm ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.kib allah a emanet..
YanıtlaSilEllerine sağlok canım.
YanıtlaSilhayırlı pazarlar..
Canim cok degisik geldi eminim cok lezzzetlidirde bu simdi. Ellerine saglik harika gozukuyor.
YanıtlaSildeğişik bir tarif sunumu eline sağlık canım
YanıtlaSilselamm,
YanıtlaSilçok güzel olduğuna eminim , ellerine sağlık.
Hangi yöreye ait? ilk defa gördüm.
Güzel bir hafta diliyorum , sevgilerimle
Dizmana kelimesini duydum ama bunun çok güzel bir börek ismi olduğunu inan bilmiyordum. Nefis birşey Ellerine sağlık canım. Sevgiler.
YanıtlaSilguldenelkan.blogcu.com
Munu'cuğum dızlama hiç yapmadım deniycem:)sevgiler kardeşim
YanıtlaSilBu tarifi mutlaka denicem - harika görünüyor! Ellerinize saglik...
YanıtlaSilSelam
YanıtlaSilEllerine saglik cok güzel görünüyor, daha önce hic yemedigim ve yapmadigim bi tarif, en kisa zamanda deniyecegim. Tarif icin tsk ederim.
tarifinizi denedim cok super oldu :))
YanıtlaSilbugün denedim dismana tarifini - herkes bayildi! Muhtesem bir tat... ben icine peynir koymadim . üzerine kiymali sos yapip döktüm...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBugün dızmana yapmıştık annemle. Bulgaristan göçmenlerinin sık yaptığı bir börektir. Eskiden babaannem pratik olsun diye bana fırından hazır ekmek hamuru aldırıp yapardı. Ben ilk kez denedim, karbonatla, ama pek güzel olmadı. Bir de sizin tarifi deneyeceğim.
Ellerinize sağlık...