250 gr diken ucu (haşlanmış)
1 bağ taze soğan
2 yumurta
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Taze soğanları incecik kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın. Sert olursa yumurta, cıvık olursa un ilave edebilirsiniz. Yağlanmış kızgın teflon tavaya malzemeyi yayıp arkalı-önlü kızartın.
bu diken ucu benim melevcanmi acaba merak ettim?
YanıtlaSilHer yörede farkli oluyor isimleri.
Ellerinize saglik.
Sevgiler.
CANIM ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilSEVGİLER...
Dikenucu bir adı da melevcen...Bayılıyoum bu lezzete birde soğanlı pulbiberli kavurmasını çok severim ama mutlaka yanında mısır ekmeğide olmalııııı...
YanıtlaSilEllerine sağlık yemiş kadar oldum görüntü muhteşem.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
merhabalar uzun zaman oldu giremedim..komşum diken ucundan yemek yapıyor yemiştim çok lezzetli oluyor...eminim omletide güzeldir ellerine sağlık..
YanıtlaSilmücver gibi görünüyo ellerine sağlık:)
YanıtlaSilCanım çok değişik bir omlet bu otu
YanıtlaSildaha önce hiç duymadım ellerine sağ
lık sevgilerimle...
daha önce kavurmasını yapmışyın degilmi?omletide güzel olur herhalde.herhalde diyorum çünkü hiç yemedim.bir gün gelirsem bana yaparmısın?
YanıtlaSilMerhaba uzun zamandır uğrayamamıştım.Bu arada çok nefis lezzetler yapmışsınız.Ellerinize sağlık.www.pastaveyemek.blogcu.com
YanıtlaSildiğer blogum www.sihirliiplik.blogspot.com
henüz bu blogspota alışamadım.o konuda ilerleyen günlerde senden yardım alabilirmiyim.Sevgiler...
hiç yapmadığım bir omlet ama otlu olan herşeyi çok severim bana daha besleyici ve vitaminli geliyor ellerine sağlık
YanıtlaSilİlk defa duydum diken ucunu..nasıl birşey normal dikenlerin ucumu bu?
YanıtlaSilomlet süper görünüyor...Mimlerle ilgili yorumunu aldım sıkıntı yok...Gayet açık yazmışsın....Yani yanlış falan anlaşılan birşey yok seni hala çok seviyorum!!!!
görüntü harika,, ilk kez gördüm bu tarifi. eminim tadıda görünütüsü kadar güzeldir. sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık eminim lezzetlidir diken ucu nedir bilmiyorum ilk defa duydum
YanıtlaSilafiyet olsun sevgiler
canım güzel yorumların geliyor.teşekkürler.kekcafe
YanıtlaSilTaze nanecigim canim blogum acildi, eski adresimi de devam ziyaret edebilirsin canim, sevgiler...
YanıtlaSilaaa ben buraya yorum yazmistim hala gelmedimi...::))
Omlet sahane dikenleri batmaz agzimiza dimi::))ELlerine saglik canim...
Harika görünüyor.
YanıtlaSilEline sağlık.
Sevgiler
canım ellerine sağlık bu güzel otu
YanıtlaSilböylede deneyeceğim teşekkürler
sıcacık sevgiler..
güzel pazar sabahı kahvatısına olarak gider diye düşündüm. eline sağlık.
YanıtlaSileline sağlık.eminim harika bir lezzettir..sevgiler...
YanıtlaSilCanım ya bu hangi yöreye ait? Diken ucu bitkinin adı mı? Çok hoşuma gitti, sebze ve ot sevmem de omlette olursa yerim kesin. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilOf çok güzel görünüyor tam çaylık bu diken ucu ege yöresine ait bir ot çeşidi mi
YanıtlaSilEgeliler böyle değişik otlu lezzetler yaparlar ya çok da güzel olur.Mesala ısırgan otundan börek nefis
Ellerine sağlık canım daha önce hiç tatmadığım bir lezzet merak ettim.denicem inşaallah...
YanıtlaSilSevgiyle...
ah ah bulamıyorum buralarda diken ucu tam zamanı şimdi aslında biz hep sarımsaklı bol soğanlı kavurmasını yapardık bulursam bu şekilde denemk eisterim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilMücver gibi görünüyor ve canım istedi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
tatlım ellerine saglık
YanıtlaSildiken ucu ne demek hangi yöreye ait bir sebze ilk defa duydumda aydınlatırmısın beni
sevgiler..
Çok leziz olmuştur mutlaka,çünkü çok güzel görünüyor.Samsun'da kırçan,benim memleketimde de (Gerze)çoban ekmeği deriz.Biz çiğ olarak ta yeriz. Bir de kavurup yoğurtlayıp boranisini yapıyoruz böylesi de güzel oluyor.Ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...
YanıtlaSildiken otunun pişmemiş halini eklermisiniz ben bu tür yabani otları pek tanımıyorum geçen gün yürüyüş yaparken eşim yol kenarında bir diken koparıp yedi acaba kullandığınız o diken mi. mor çiçekleri vardı.selamlar
YanıtlaSildiken ucu nedir, yöresel bir ot mu?
YanıtlaSilburçak
çok degişik bir omlet tarifi..eline saglık canım.sevgilerle
YanıtlaSilcanım karadenizin yemeği tahminim..geçenlerde arkadşta ilk defa duydum ve yemiştim..çokgüzeldi çok uraşı gerekiyormuş dikenlerin arasından..ellerine sağlık canım yeni tatlarla tanıştırdığın için:)canıım hayırlı cumalar,mutlu hftasonu dilerim..:)tarif göndericem dene
YanıtlaSilMaşallah diyeyim tarifler çok güzel ve değişik diken ucu nu pazarda gördüm cesaret edip alamadım ellerinize sağlık mutlaka bende denmeyi düşünüyorum çok merak ettim sevgilerimle hayırlı cumalar
YanıtlaSildiken ucu daha önce hiç duymadığım, tadmadığım bir şey;) lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilMerhaba yine ben :) Çok tarif eklemişsiniz ama ben hala gül reçelinde takıldım kaldım :) Önerilerin için öncelikle çok teşekkür ederim. Peki biz ısparta gülünü nereden bulacaz, Isparta ya mı gitmek lazım :) Dün bahçemizdeki gülleri koparıyordum az daha, komşular zor tuttu bunlar olmaz ısparta gülünden olur dediler :)Sen ıspartadamısın canım, kargoyla istesem :) Vallahi ciddiyim, ciddi reçel hastasıyım ben galiba :)
YanıtlaSilÖptüm, kucak dolusu sevgiler..
ilk defa diken ucu diye bir şey duydum bildiğimiz bir şeymi acaba
YanıtlaSilNanecim dikenucunu ilk kez duydum, çok merak ettim tadını..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
annemden duyardım ismini hiç yemedim güzel görünüyor severim otları zaten ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok değişik bir yemek ilk defa duyuyorum eline sağlık
YanıtlaSilDiken ucunu ilk defa duydum belki de bir başka adı daha vardır. Acaba resmini birdahaki sefere çekebilirisin?
YanıtlaSilTeşekkürler
hım ılk defa duyuyorum
YanıtlaSilama guzel bırseye benzıyor ellerıne saglık
Sakın gerçek diken deme bunlara, pes derim o zaman
YanıtlaSilSakın gerçek diken deme bunlara, pes derim o zaman
YanıtlaSilHAYIRLI hafta sonlari canim... Yine benim damak tadima hitap eden bir yemek... Eline saglik, sevgiler. medinem
YanıtlaSilhiç bilmiyorum nasıl birşey acaba
YanıtlaSil