5 Temmuz 2009 Pazar

TAVUKLU PİLAV



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı haşlanmış nohut
ayrıca
1 tavuk göğsü
tuz
kekik
pulbiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Tavuğu tuzlu suda haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine sıvıyağ ekleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve tuzu katın. 4-5 dakika pirinçleri kavurun. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Pişen pilava haşlanmış nohutu katıp karıştırın. Haşlanmış tavukları tiftikleyin. Sıvıyağda biraz kavurun. Pulbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kaseye önce tavuğu sonra pilavı yerleştirip servis tabağına ters çevirin.

6 yorum:

  1. kesinlikle en sevdiğim yemek benim :) görüntüsü harika olmuş eminim tadıda öyledir :) eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Vavvv süper bir görüntü notuklu pilav üzeri tvuk ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Bazen Allah'ım ne yemek yapsam bugün diye düşünürken hemen aklıma gelir yanında bir salatayla süper oluyor.. Sizinkide çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. hayırlı pazarlar çok güzel börek en kısa zamanda yapıcam

    YanıtlaSil
  5. Çok severim tavuklu pilavı. Yanına da buz gibi ayran. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Her yerde yenilebilen,sunumu şık ve ikramı güzel bir yemek...Bu tabağı ben alsam?

    YanıtlaSil