29 Eylül 2009 Salı

AYVA REÇELİ



Malzemeler
1 kilo ayva
1,5 kilo toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın. 4 su bardağı suyu tencereye koyun. Ayvaları ekleyip ayvalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra kevgirle sudan alın. Ayvaları haşladığınız suya tozşekeri ekleyin. Biraz katılaşana kadar kaynatın. Ayvaları ekleyip reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.

9 yorum:

  1. ayva reçeli hımm şahane canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bu sene yapılmalı ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, kışa girerken "hadi yapın ne duruyorsunuz" diye de bana bakıyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Cok sahane olmus, rengi de kipkirmizi.. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. vallahi rengide aynı anneciminki gibi olmuş ellerine salık arkadaşım sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Vay vay vay vay ayva reçelinin zamanıda geldi.Ne hoş olur onun kokusu!Teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  7. marketlerde ayvaya pek rastlamadım ama 15 güne ancak güzel ayvalar gelir...Reçelin harika görünüyor ve bende bugün kızılcık reçelini yayınladım...
    Ayva reçelini hep çok sevmişimdir...

    YanıtlaSil
  8. Ayva reçelini çok severim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bundan 4yıl önce denemiştim ama öle tarif filan değildi kendi kendime ama ayvalar sert kaldı içinde bir dahada denemedim ama eşimin tek sevdiği reçeldir ve artık denemek isterim ayvalar daha yeni çıktı unutmasamda şu reçel işine bi el atsam tarif için teşekkürler ellerin dert görmesin canım

    YanıtlaSil