Malzemeler
1 kilo ayva
1,5 kilo toz şeker1 kilo ayva
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın. 4 su bardağı suyu tencereye koyun. Ayvaları ekleyip ayvalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra kevgirle sudan alın. Ayvaları haşladığınız suya tozşekeri ekleyin. Biraz katılaşana kadar kaynatın. Ayvaları ekleyip reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.
ayva reçeli hımm şahane canım ellerine sağlık
YanıtlaSilbu sene yapılmalı ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor, kışa girerken "hadi yapın ne duruyorsunuz" diye de bana bakıyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok sahane olmus, rengi de kipkirmizi.. Ellerine saglik.
YanıtlaSilvallahi rengide aynı anneciminki gibi olmuş ellerine salık arkadaşım sevgiler.
YanıtlaSilVay vay vay vay ayva reçelinin zamanıda geldi.Ne hoş olur onun kokusu!Teşekkürler canım...
YanıtlaSilmarketlerde ayvaya pek rastlamadım ama 15 güne ancak güzel ayvalar gelir...Reçelin harika görünüyor ve bende bugün kızılcık reçelini yayınladım...
YanıtlaSilAyva reçelini hep çok sevmişimdir...
Ayva reçelini çok severim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilbundan 4yıl önce denemiştim ama öle tarif filan değildi kendi kendime ama ayvalar sert kaldı içinde bir dahada denemedim ama eşimin tek sevdiği reçeldir ve artık denemek isterim ayvalar daha yeni çıktı unutmasamda şu reçel işine bi el atsam tarif için teşekkürler ellerin dert görmesin canım
YanıtlaSil