8 Eylül 2009 Salı

KIYMALI SİRON



Bu tarifimi gelibolu17 ev sahipliği yaptığı İftar Bereketi 3 etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler
yarım paket siron
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
pulbiber
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Sironları bir kaba dizin. Üzerine kaynar su dökün. Suyu çekmesini bekleyin. Tereyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin. Salçayı, baharatı ve tuzu ekleyin. Sironun üzerine yoğurtlu sarımsak dökün. Kavrulmuş kıymayı üzerine gezdirip servis yapın.
Not:Siron yöresel bir lezzet ama bir çok yörede de zaten bilinen birşey. Bu yüzden herhangi bir yer ismi yazmak istemiyorum.

40 yorum:

  1. Arkadaşım ozguruh
    blogun yorumlara kapalı farkındamısın bilmiyorum. Mail adresin bloğunda hiç yok. Profilinde bile yok. Sana ulaşamıyorum. Yorumların için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim ellerine sağlık yine harika iki lezzet süpersin.Bereket
    li iftarlar dilerim kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık
    ben ilk kez duydum ama enfes görünüyor güzel olduguna eminim :)

    YanıtlaSil
  4. Sanada iyi haftalar.
    Yemek enfes görünüyor. Adını duydum ama hiç bilmediğim bir yemek. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Pek leziz görünüyor canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. aaa biz silor diyoruz buna.
    çok güzel görünüyor, karnımdan sesler geliyor, daha fazla bakamayacağım, elleirne sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ben bunu Zonguldak'ta otururken çok yedim.Herkese tavsiye ederim gerçekten de çok güzel oluyor.Ellerine sağlık cnm.Tekrar görüşmek üzere:))byby

    YanıtlaSil
  8. artık sana yetişemez oldum.maşaallah diyorum.yine tarifler süper...ellerine sağlık.siron u ilk defa burada gördüm.rulo yufka gibi birşey mi?ben öyle bir izlenim edindim de.sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım farklı bir tarif..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. hhhii baktim ben siron nasil yapilio diye coook lezzetli gorunuoo yaa denesem mi ki :/
    evettt evet denemeliyim en azindan :)
    tesekkur ederimssss .)

    YanıtlaSil
  11. bizde de buna benzer bir yemek var amma velakin bizdekinde kıyma yok yani etsiz,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. canım mrb
    bende diyorum siron ne diye iyi yapmışsın alta resmini koyup acıkma yapman çok iyi olmuş
    bir nevi mantıya benzemiş demi :) ellerine saglık canım afiyet bal şeker olsun hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  13. biz sırın deriz.yufkasını evde yapar büker yoğurt tereyağı dökeriz.hiç kıymalı yemedim .ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. en evdiğim şeydir siron..
    ama kıymalı hiç yemedim,aynı senin dizdiğin gibi dizeriz,azıcık sulandırılmış sarımsaklı yoğurt dökeriz,kızdırılmış teryağı ve bolca dövülmüş ceviz...harika oluyor...

    YanıtlaSil
  15. Canım,
    Bu tarif, bizim yufkaları bu şekilde kesip, fırında kurutarak üzerine et ve et suyu döktüğümüz tirite benziyor.
    Daha önce sironu duymamıştım ama bana tiriti hatırlattığı için tadının nasıl olduğunu tahmin edebiliyorum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. bu da çok değişikmiş;) kıymalısını hiç denememiştim, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel görünüyor hayatım.Sironu ilk defa duydum,bunu biliyordum ama adını bilmiyordum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Canım siron hiç duymadım valla,görünüşü yufkaya benziyor sanki.Ellerine sağlık arkadaşım.Bu arada közlenmiş kırmızı biberin turşusu taze yapılmışından daha güzel oluyor bence,birde kışın hazır eline geliveriyor.Ayrıca dondurucuya koyuyorum ben,onuda yoğurtlayıp yada içine beyaz peynir koyup servis etmek için.Turşu olanını yoğurtlayamıyosun,o sadece turşu :) kal sağlıcakla canım.

    YanıtlaSil
  19. Yarım paket nasıl? Bunu da mı hazır satmaya başladılar yoksa. Aslında düz biraz kalın yufkadan dilimleyip, kızartıp, el altında saklamak lazım. Çok lezzetli hem de doyurucu yöresel bir tad bizim oralardaki adıyla "Ziron". Eskiler sac üzerinde yufkayı hafif tavlayıp, sonra sarıp keserlerdi. Gerçi tavlamadan da fırında kızartıp aynı tad gene olur.

    Ellerine sağlık hamarat kardeşim. Allah nazardan saklasın seni..

    YanıtlaSil
  20. OFFF DA NE OFFF
    SÜPERMİŞ
    BAYILDIMMM

    YanıtlaSil
  21. Siron hiç yemedim ama kesinlikle seveceğimede eminim.harika görünüyor.
    ellerine sağlık canım.
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  22. Bizde sirin denir canım Elazığ'da yani. Çok da severim

    YanıtlaSil
  23. Canım ellerıne sağlık bir tabakta ben istiyorum:))) sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Canım nasıl bir yemek bu böyle. Bayıldım. Yiyip boş tabağın yanında yatmalı:)))
    Zaten kıymalı olunca bende akan sular durur.
    Elleriene sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. canım ellerine saglık harıka görünüyor.

    YanıtlaSil
  26. oh oh oh...
    ziron! bayılırım!
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  27. canım ellerine sağlık nefis olmuş,yeni adresimdeyim beklerim http://hazanmevsimi68.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. canım ellerıne sağlık sironuu çok severim bızım yöreseldir çökelekli tereyağlihatta ceviz kanzi deriz serpiştiririz buda değişik olmuş,
    hayırlı ramazanlar canım

    YanıtlaSil
  29. Gunaydin cnm,
    Daha once hic sironu duymamistim. Yufkadan yapilan birsey mi? Manti gibi cok lezzetli gorunuyor. Ama Izmir'de hic boyle bir sey gormedim ben.

    YanıtlaSil
  30. Harika bir yemeğe benziyor.
    Sanki tat olarak mantı lezzeti olacak ama görüntü iskender kebap gibi.
    Yapılacaklar listesine ekliyorum.
    en kısa zamanda deneyecegim

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar,
    Bu sironun adı tufah ama görünüşü çok güzel.Buda sizin yeteneğinizden kaynaklanıyor.Elinize -emeğinize sağlık.İyi günler.

    YanıtlaSil
  32. siron??? daha hic duymamistim... ilginc bir tarif. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  33. canım ellerine sağlık bayıldım görüntüsüne:) nımnımnım....

    YanıtlaSil
  34. Enfes olmuş canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. Sironu annem bize trabzondan getirdi. Ama her yerde bulabilirsiniz. Kul arkadaşım sironu çok güzel açıkladı. Yorumlar kısmında var.
    Kendisine teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba,

    Bende daha önce duymadım siron u.
    Biraz daha açıklama yapmalısın.Neye benzer nerede satılır?
    Ay resimden humma olacağım baka baka.Mübarek günde.Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  37. canım benim çok güzel olmuş ellerine sağlık resmen ağzımın suyu aka aka baktım :) bu arada birşey soracağım bu siron bizim oralarda tirit denir o tiritlik yufkalardan mı acaba?

    YanıtlaSil
  38. teşekkürler lezzetli duruyor.

    YanıtlaSil
  39. Bayılırım sirona!ellerine sağlık harika olmuş,muhteşem bir tat.Sironun yapılışını ve nasıl kurutulduğunu biraz anlatırsan çok sevinirim,sanırım yapımı çok zordur.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  40. Pek severim sıkda yaparım :) elelrine sağlık...

    YanıtlaSil