Malzemeler
yarım paket siron
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
pulbiber
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Sironları bir kaba dizin. Üzerine kaynar su dökün. Suyu çekmesini bekleyin. Tereyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin. Salçayı, baharatı ve tuzu ekleyin. Sironun üzerine yoğurtlu sarımsak dökün. Kavrulmuş kıymayı üzerine gezdirip servis yapın.
Not:Siron yöresel bir lezzet ama bir çok yörede de zaten bilinen birşey. Bu yüzden herhangi bir yer ismi yazmak istemiyorum.
Arkadaşım ozguruh
YanıtlaSilblogun yorumlara kapalı farkındamısın bilmiyorum. Mail adresin bloğunda hiç yok. Profilinde bile yok. Sana ulaşamıyorum. Yorumların için teşekkür ederim.
Canım benim ellerine sağlık yine harika iki lezzet süpersin.Bereket
YanıtlaSilli iftarlar dilerim kocaman öpüyorum...
eline sağlık
YanıtlaSilben ilk kez duydum ama enfes görünüyor güzel olduguna eminim :)
Sanada iyi haftalar.
YanıtlaSilYemek enfes görünüyor. Adını duydum ama hiç bilmediğim bir yemek. Ellerine sağlık
Pek leziz görünüyor canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilaaa biz silor diyoruz buna.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, karnımdan sesler geliyor, daha fazla bakamayacağım, elleirne sağlık.
Ben bunu Zonguldak'ta otururken çok yedim.Herkese tavsiye ederim gerçekten de çok güzel oluyor.Ellerine sağlık cnm.Tekrar görüşmek üzere:))byby
YanıtlaSilartık sana yetişemez oldum.maşaallah diyorum.yine tarifler süper...ellerine sağlık.siron u ilk defa burada gördüm.rulo yufka gibi birşey mi?ben öyle bir izlenim edindim de.sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım farklı bir tarif..
YanıtlaSilsevgiler..
hhhii baktim ben siron nasil yapilio diye coook lezzetli gorunuoo yaa denesem mi ki :/
YanıtlaSilevettt evet denemeliyim en azindan :)
tesekkur ederimssss .)
bizde de buna benzer bir yemek var amma velakin bizdekinde kıyma yok yani etsiz,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım mrb
YanıtlaSilbende diyorum siron ne diye iyi yapmışsın alta resmini koyup acıkma yapman çok iyi olmuş
bir nevi mantıya benzemiş demi :) ellerine saglık canım afiyet bal şeker olsun hayırlı iftarlar
biz sırın deriz.yufkasını evde yapar büker yoğurt tereyağı dökeriz.hiç kıymalı yemedim .ellerine sağlık.
YanıtlaSilen evdiğim şeydir siron..
YanıtlaSilama kıymalı hiç yemedim,aynı senin dizdiğin gibi dizeriz,azıcık sulandırılmış sarımsaklı yoğurt dökeriz,kızdırılmış teryağı ve bolca dövülmüş ceviz...harika oluyor...
Canım,
YanıtlaSilBu tarif, bizim yufkaları bu şekilde kesip, fırında kurutarak üzerine et ve et suyu döktüğümüz tirite benziyor.
Daha önce sironu duymamıştım ama bana tiriti hatırlattığı için tadının nasıl olduğunu tahmin edebiliyorum, ellerine sağlık.
bu da çok değişikmiş;) kıymalısını hiç denememiştim, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor hayatım.Sironu ilk defa duydum,bunu biliyordum ama adını bilmiyordum.Sevgiler
YanıtlaSilCanım siron hiç duymadım valla,görünüşü yufkaya benziyor sanki.Ellerine sağlık arkadaşım.Bu arada közlenmiş kırmızı biberin turşusu taze yapılmışından daha güzel oluyor bence,birde kışın hazır eline geliveriyor.Ayrıca dondurucuya koyuyorum ben,onuda yoğurtlayıp yada içine beyaz peynir koyup servis etmek için.Turşu olanını yoğurtlayamıyosun,o sadece turşu :) kal sağlıcakla canım.
YanıtlaSilYarım paket nasıl? Bunu da mı hazır satmaya başladılar yoksa. Aslında düz biraz kalın yufkadan dilimleyip, kızartıp, el altında saklamak lazım. Çok lezzetli hem de doyurucu yöresel bir tad bizim oralardaki adıyla "Ziron". Eskiler sac üzerinde yufkayı hafif tavlayıp, sonra sarıp keserlerdi. Gerçi tavlamadan da fırında kızartıp aynı tad gene olur.
YanıtlaSilEllerine sağlık hamarat kardeşim. Allah nazardan saklasın seni..
OFFF DA NE OFFF
YanıtlaSilSÜPERMİŞ
BAYILDIMMM
Siron hiç yemedim ama kesinlikle seveceğimede eminim.harika görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
öpüyorum.
Bizde sirin denir canım Elazığ'da yani. Çok da severim
YanıtlaSilCanım ellerıne sağlık bir tabakta ben istiyorum:))) sevgiler..
YanıtlaSilCanım nasıl bir yemek bu böyle. Bayıldım. Yiyip boş tabağın yanında yatmalı:)))
YanıtlaSilZaten kıymalı olunca bende akan sular durur.
Elleriene sağlık canım
sevgilerimle
canım ellerine saglık harıka görünüyor.
YanıtlaSiloh oh oh...
YanıtlaSilziron! bayılırım!
ellerine sağlık
canım ellerine sağlık nefis olmuş,yeni adresimdeyim beklerim http://hazanmevsimi68.blogspot.com/
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık sironuu çok severim bızım yöreseldir çökelekli tereyağlihatta ceviz kanzi deriz serpiştiririz buda değişik olmuş,
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canım
Gunaydin cnm,
YanıtlaSilDaha once hic sironu duymamistim. Yufkadan yapilan birsey mi? Manti gibi cok lezzetli gorunuyor. Ama Izmir'de hic boyle bir sey gormedim ben.
Harika bir yemeğe benziyor.
YanıtlaSilSanki tat olarak mantı lezzeti olacak ama görüntü iskender kebap gibi.
Yapılacaklar listesine ekliyorum.
en kısa zamanda deneyecegim
Merhabalar,
YanıtlaSilBu sironun adı tufah ama görünüşü çok güzel.Buda sizin yeteneğinizden kaynaklanıyor.Elinize -emeğinize sağlık.İyi günler.
siron??? daha hic duymamistim... ilginc bir tarif. Ellerine saglik.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bayıldım görüntüsüne:) nımnımnım....
YanıtlaSilEnfes olmuş canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilSironu annem bize trabzondan getirdi. Ama her yerde bulabilirsiniz. Kul arkadaşım sironu çok güzel açıkladı. Yorumlar kısmında var.
YanıtlaSilKendisine teşekkür ederim.
Merhaba,
YanıtlaSilBende daha önce duymadım siron u.
Biraz daha açıklama yapmalısın.Neye benzer nerede satılır?
Ay resimden humma olacağım baka baka.Mübarek günde.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
canım benim çok güzel olmuş ellerine sağlık resmen ağzımın suyu aka aka baktım :) bu arada birşey soracağım bu siron bizim oralarda tirit denir o tiritlik yufkalardan mı acaba?
YanıtlaSilteşekkürler lezzetli duruyor.
YanıtlaSilBayılırım sirona!ellerine sağlık harika olmuş,muhteşem bir tat.Sironun yapılışını ve nasıl kurutulduğunu biraz anlatırsan çok sevinirim,sanırım yapımı çok zordur.Sevgiler.
YanıtlaSilPek severim sıkda yaparım :) elelrine sağlık...
YanıtlaSil