12 Ekim 2009 Pazartesi

PEKMEZLİ KABAK TATLISI



Malzemeler
1 kilo üzüm pekmezi
yarım kilo su
1 kilo bal kabağı
üzeri için
ceviz
Yapılışı
Pekmezi tencereye koyun. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. Kabakların kabuklarını soyup dilimleyin. Kaynayan pekmezli suya kabakları ilave edin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine ceviz serpip servis yapın.
Genelde Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize de yapılan bir tatlıdır. Başka yörelerde yapılıyormu bilmiyorum. Tadı oldukça güzeldi.

20 yorum:

  1. tamda mesimi kabahın yamur yavaşlamışken gidip alayım bari:)ellerine salık

    YanıtlaSil
  2. Öyle güzel görünüyorki, canım çekti. Pekmezle hiç denememiştim, çok güzel olacağından eminim, deneyeceğim, tarifi aldım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Canım valla bayıldım ellerine sağlık hamarat arkadaşım öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok nefis bir görüntü ama pekmezli hiç denemedim.Ben daha açılışı yapmadım,kış gelsin diemi bekliyorum ne :)
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. kabak tatlısına bayılırım mimlendin canım..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık görüntü muhteşem.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  8. BEN HİÇ TATMADIM..
    KABAK VE PEKMEZ İYİ BİR İKİLİ GİBİ GÖRÜNÜYOR..
    AFİYETLER OLSUN SİZLERE.

    YanıtlaSil
  9. AA SÜPER BİR FİKİR ELLERİNE SAĞLIK. TEK BAŞINA PEKMEZİ YİYEMİYORUM AMA PEKMEZİN FAYDASIDA ÇOK. BAK BU ŞEKİLDE ZEVKLE TÜKETİLEBİLİR.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Ayyy.Bana da birazcık lütfen:))
    Ben çok sık yaparım kabak tatlısı.Ama pekmezlisini bilmiyorum.İlk fırsatta denemeliyim.Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. AAAA kabaklar da çıkmış. Be uzun zamandır pazara gidemiyorum. Kabağın çıktığının farkında bile değilim.
    Ellerine sağlık canım.Harika olmuş.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. eşim de pekmezli sever. ama ben az şekerle bildik usulde pişirip, üzerine pekmez dökerim. ellerine sağlık canım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
    Daha önce pekmezlisini hiç görmemiştim.

    YanıtlaSil
  14. kabak tatlisini cok severim, pekmezli hic denemedim...
    nefis görünüyor, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  15. Pekmez ağır gelmiyormu tatlıya, merak ettim dogrusu...
    Sanırım şeker gibi dengeliyordur.
    Elinize sağık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. kabak tatlısına bayılırım ama pekmezli hiç yapmadım ve yemedim. Aslende rizeliyim ama....

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık süper olmuş canım bende sana ait bir mim var buyur gel :)

    YanıtlaSil
  18. Pekmezlisini hiç tadmamıştım naneciğim..Nasıl nefis oldu mu?Bizde bu tür değişik tadlara pek sıcak bakılmaz..Fakat tadına bakmak isterdim açıkcası..Ellerinize çookkkk sağlıkkk..Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  19. kabak tatlısına bayılırım arkadaşım ama pekmezlisini denememiştim ellerine sağlık tarifi aldım sevgiler

    YanıtlaSil