Malzemeler
yarım paket siron
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet soğan
3-4 adet sivribiber
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Tavuk göğsünü üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Sudan alıp tiftikleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış domatesi ve biberi katıp pişirin. Salçasını, baharatını, tuzunu katın. Tiftiklenmiş tavukları ekleyin. Tavuk suyundan ekleyip bir taşım kaynatın. Sulu harcı sironların üzerine dökün.
Siron yufka benzeri birşey herhalde? Böreklik yufkayla da yapabilir miyiz?
YanıtlaSilsiron dedigin nedir?yufkamı acaba?
YanıtlaSilnerden alırız bu sironu
YanıtlaSilsiron u sarımsaklı yoğutlu şeklinin dışında yememiştim. o halini bile çok severim bu da enfes gözüküyor!
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık. Siron yufka sarmamı oluyor.Nerede bulabilirim ayrıca bilgi verirseniz memnun olurum.
YanıtlaSilSevgiyle kalın..
Diğer sironlu tarifimde bir arkadaşım çok güzel açıklamıştı onu hemen buraya aktarıyım.
YanıtlaSilAslında düz biraz kalın yufkadan dilimleyip, kızartıp, el altında saklamak lazım. Çok lezzetli hem de doyurucu yöresel bir tad bizim oralardaki adıyla "Ziron". Eskiler sac üzerinde yufkayı hafif tavlayıp, sonra sarıp keserlerdi. Gerçi tavlamadan da fırında kızartıp aynı tad gene olur.
Annem sironu bize Trabzondan getirdi. Paket içinde satılıyor. Kuru oluyor böyle ağıza atılıp çıtır çıtır o haliyle bile yeniliyor. Yöresel ürün satan yerlerde mutlaka vardır.
Canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilsiron ve tarif çeşitlerini çok görür oldum bu aralar ellerine sağlık
YanıtlaSilnasip olursa denek istiyorum
sevgiler..
Canım açıklama için çok teşekkür ederim. Merak etmiştim.
YanıtlaSilEline koluna sağlık.
Çok güzel olmuş.
Sevgilerimle
arkadaşım eline sağlık çok güzel olmuş tavuklu siron çok başarılısın sevgiler www.nesice.blogcu.com
YanıtlaSilTaze Nanecim sironu ilk kez duyuyorum ama nefis bir tarife benziyor. Zaten tavuğun her haline bayılırım. ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilİnan çok merak ettim bu sironu ilk gördüğüm yerde alıp deneyeceğim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
evet canım karadenizde yaygındır,
YanıtlaSilçok sevemesemde, bizlerde de yapılır..
afiyetler olsun naneciğim.
canim enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler güzel bir hafta sonu dilerim
YanıtlaSilSelam iyi pazarlar dılıyorum sevgi ile kalınız.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbayılırım sirona her haliyle yerim :)
Daha öncede dediğim gibi, bu tarz yemeklerin başına bir açıklama eklersen insanlar yorumlarda garip sorular sormaz.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Aslında düz biraz kalın yufkadan dilimleyip, kızartıp, el altında saklamak lazım.
YanıtlaSil-------
Demiştim ama..(= Denedim ve kaya gibi oldu..Diş değmeyecek kadar sert hem de..
Demek ki Ziron'un püf noktası sacda tavlanıp hafif kızarıp sonra kesilmesiymiş..(=
Termostat ayarlı elektrikli sac bulsam alacağım da, yok piyasada..(Bilenler varsa nerelerde bulabileceğimi bilmek isterim doğrusu..)
Uzatma prizler var 3 kademe ayarlı ama sac üreticileri termostat ayarlısını yapsa daha makbule geçerdi..
Ellerine sağlık, hamarat kardeşim..
Bu arada Google sarsıntıyı atlatmış gibi sanki, bloglara girişte şimdilik sıkıntı kalkmış gibi..(mi acaba..?)
YanıtlaSil