Malzemeler
6 su bardağı un2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
tuz
alabildiği kadar su
içi için
1 kilo pırasa
3 tane yumurta
1 çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
ayrıca
açmak için nişasta
un
1 paket margarin
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 40 bezeye ayırın. Un ve nişastayı karıştırın. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş margarin sürüp 20'şerli iki beze hazırlayın. Pırasaları ince ince doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağında kavurun. Soğuyan pırasaya 3 yumurtayı kırıp, peyniri katın. İlk 20'li hamur bezesini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. İç malzemesini yayın. Diğer hamuruda açıp üzerine kapatın. Kare kare kesin. Kalan margarini üzerine sürün. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.
Nefis bir börek ellerine sağlık. Yanında olsam bir tepsi böreği yerdim herhalde.
YanıtlaSilelde açılmış börek gibisi yok hemide pırasalı ımmmmmm
YanıtlaSilİştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSiloh...mi,s gibi...kokular buralara kadar geldi...ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım benim çıtır çıtır ellerine sağlık.Tepsiyi alsam olurmu kocaman
YanıtlaSilöpüyorum...
Harikasın canım ya,en zor yemekleri,en zor börekleri yapıyorsun bravooo....
YanıtlaSilEllerine sağlık....
Hamur işi tariflerinde tek beceremediğim arnavut böreği bir o kadarda çok severim bu böreği
YanıtlaSilbelkide tam ölçülü tarif elimde olmamasından listeme aldım canım
nefis görünüyor ellerine sağlık..
Canım ellerine sağlık.Daha önce Arnavut böreğini duymuştum ama nasıl yapıldığını ve nasıl göründüğünü hiç bilmiyordum.Tarifinden anladığım kadarıyla ağızda dağılan bir tadı var.Tarifini yazdım canım,mutlaka deneyeceğim.Afiyet olsun canım size.
YanıtlaSilSevgiler
fatoşcum eline sağlık.pırasayı böreğe çok yakıştırıyorum.tarifini deneyeceğim inşallah
YanıtlaSilEşim de göçmen olduğundan,bu böreği çok iyi yapar.Sizin tarifiniz de mükemmel.Zaten fotoğrafta ki görüntü yeter sanırım:)Emeğinize sağlık.Size afiyet olsun.Sevgiler...
YanıtlaSilElde açma börek gibisi yok değil mi?Eline sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilnefis bir börek bende denemiştim ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilben de geçenlerde yapmayı düşündüm de sonradan vazgeçtim..seninki çok güzel olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.böreğin enfes.
YanıtlaSilkocaman sevgiler...
keşke ben senin yakınlarında otursam..
YanıtlaSilmisafir olsam sana
börekler açsan bana :))
ellerine sağlıkk..
sağol canım iyiyim..
YanıtlaSilokuldan ve derslerden fırsat bulamaz oldum
akşamları şöyle bir dolanıyorum neler yapmışsınız diye ...
ellerine sağlık
sevgiler.....
Hani derler ya:"Yeme de yanında yat." ,sanırım bu börek için denmiş:) Yarın denemeyi düşünüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım elde açma olunca tadına doyum olmaz.
YanıtlaSilarnavut böreği hep yapmak istediğim lezzetlerden biridir.ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilmuhteşem görünüyorrrrr
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇayımı da aldım geldim ,galiba iki dilim yerim.:)
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık canım bu yaptıklarını tadanlar bile bence kilo alırlar harika şeyler yapıyorsun
YanıtlaSilÇOK ZOR OLDUĞUNU DUYDUĞUM BİR BÖREK VALLAHİ ŞİMDİ OLSA YERDİM...
YanıtlaSilofffff ellerine sağlık.nefis bir görüntüsü var.ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyor bu börek,ellerine emeğine sağlık...
YanıtlaSilyemede yanında yat olmuş bu börek enfes görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilEl açması gibisi varmı??
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
ellerine sağlık arkadasım,harıka gozukuyor boreğin,yıne kılo aldım zıyaretımle,pastalar,borekler derken,tarıfler de aldım gıdıyorum,değerlendırılecek eskılerın varsa gonder,yapar gonderırım,2 bere daha yaptım,aksılık olmazsa yayınlayacagım bugun,çocuklarımın kaakları bereye dondu bu kıs yıne,2010 yılı ıstedıgın gıbı gecen bır yıl umarım,senın zıyaretcılerının ve sevdıklerının yenı yılı kutlu olsun,sevgıler
YanıtlaSilYaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN! mutlu ve huzurlu günler dilerim.
YanıtlaSilwww.blogcu.com/metekan
Ben yokum diye yapın börekleri yiyin aaaa bensiz olmaz..ben de sitiyorum bir dilimcik..
YanıtlaSilHarika bir görünüm altın sarısı kızarmış hemi de...ohh ohh gel de yeme şimdi...
Ellerine sağlık..nefis nefis...
Nasıl zordur nasıl emek isteyen bir lezzettdir.Canım ellerinie, emeğine sağlık süper gözüküyor.
YanıtlaSil