Malzemeler
1 kilo toz şeker1 kilo mandalina
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
Toz şekerle 2 su bardağı suyu koyu şerbet kıvamında kaynatın. Mandalinaların kabuklarını soyup kaynar şerbete atıp 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Bir gece bekletin. Mandalinaların suyunu verip şerbeti içerisine çeksin diye. Ertesi gün ocakta reçel kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın 1-2 damla limon suyu ekleyin.
Mandalinalar çekirdeklenmeden reçeli yapmak daha iyi olur.
Canım ilk defa gördüm ellerine sağ
YanıtlaSillık öpüyorum...
ilk kez görüyorum yenilikte sınır yok bir kez daha anladım ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilellerine sağlık valla hayranım senin bu yaptıklarına izlemesi bile keyifli :)
YanıtlaSilcanım arkadaşların dediği gibi bende hiç yapmadım biz hanımlar yeniliklere acığız çokda güzel olmuş ellerine sağlık ..sevgiler..
YanıtlaSilGerçekten biz hanımlar ağız tadı konusunda yeniliğe çok açığız. Bir keki bile kaç kişinin el lezzetinden yiyoruz, şengülcüm.
YanıtlaSilreçellere bayılırım...bunu hiç denemedim..ama harika görünüyor...
YanıtlaSilçok ilginç ama bir o kadar lezzetinden emin olduğum bir tarif:)ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilCanım mutlaka denicem.Ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilBen de ilk kez duyuyorum. Nefis kokulu bir meyve olduğuna göre reçeli de güzel olacaktır. Denemeye değer.
YanıtlaSilDeğişik reçelleri yapmayı denemeyi çok severim.İlk defa mandalina reçelini görüyorum.Elinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilMandalinaları bütün bütün görünce şaşırdım.Çok güzel olmuş,iyi fikir.Ellerine sağlık.Bir ara denemek isterim. Sevgilerrrrrr.
YanıtlaSilfatoşcum kesinlikle değişik bir reçel.ben severim çünkü portakalıda seviyorum.ellerine sağlık
YanıtlaSilaa çok degişik canımmm
YanıtlaSilportakal reçeline alışkınım ama mandalina çok ilginç geldi ilk defa görüyorum .ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine saglık bol bol yapıp yazında mandalina yiyeceksin iyi fikir
YanıtlaSililk defa görüyorum bu bayanlarında yapmayacağı yok haaa:))) ellerine sağlık keşke tatma imkanım olsaydı...
YanıtlaSilHiç yemediğim ve denemediğim bir reçel lakın tadınıda merak etmıyor değilim.
YanıtlaSilEllerıne sağlık.
Canım bugün ilkdefa havuç reçeli denedimö bunuda deneyeceğim ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerinize saglık.bizim buralarda izmirde çeşme taraflarında ufak mandalinalar secilerek.aynen kabuklu portakal reçeli gibi yani kabuklarını hafif rendelenerek yapılıyor çok hoş kokulu oluyor.
YanıtlaSilGörünüşü muhteşem!Ne yalan söyliyim him tatmadım:)
YanıtlaSilİlk defa duydum, ama görünüş çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilcanım çok güzel olmuş mandalina reçeli ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilçok sağol yeni yıl sizlerede bereket sağlık huzur ailene başarı getirsin inşallah :)canım kardeşim sık sık giremiyorum yeni gördüm hemen ziyaret ettim mutlu haftalar
bende ilk kez görüyorum mandalina reçelini eminim ki harikadır.ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım tadı nasıldı merak ettim ..:)
YanıtlaSilKabukları kalın kalmıyor mu...
sevgiler
canım ellerine sağlık senden çok şey öğreniyorum tşk.
YanıtlaSilellerine sağlık canım, sevgiler
YanıtlaSilenteresan olmuş bu yahu. Kesin güzeldir tahminim.Siz de süper bi beceri var :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım hiç yemedim sayende birşey daha öğrenmiş oldum sevgilerimle..
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım valla harikasın hiç yemedim herhalde siz yaptığınıza göre harikadır beni bu sayfada ağırladığınız için teşekkür ederim yeni yılda gönlünüzden geçenlerin olmasını dilerim sevgiler
YanıtlaSilSonunda kolay ve pratik bir tarif buldum teşekkürler...
YanıtlaSilumarım bizim ufaklığa biraz reçel yedirebilirim, denemeye değer
YanıtlaSil