15 adet haşlanmış kestane (bizim kestanelerin kabukları malesef soyulmadı)
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda soğanları kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, dolmalık üzümleri ve tuzunu katıp kavurun. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Pilavın altını kapatınca kestaneleri ekleyip demlenmesini bekleyin.
Önceki tarifimde bana yorum bırakan Sena arkadaşımız bana aşağıdaki yazıyı yazmış. Ben siteye baktım. Herkesden tarif toplamış, reklam almış klasik aynı insanlar.
YanıtlaSilSenaya çok teşekkür ederim.
Hiç ama hiç haberim yoktu. Ben kimseye bu konuda izin vermedim. Malesef böyle siteler var, insanların emeğini çalıyorlar. Diğer arkadaşlarımında bundan hiç haberlerinin olduğunu sanmıyorum. Onlarında buna izin vericeklerini hiç sanmam. Hemen yazıcam haberleri olsun.
Çok teşekkür ederim.
Merhaba
Ben yemek bloglarını yakından takip eden biriyim. Sizin ve blog arkadaşlarınızın tariflerini şu sitede http://yemek-evi.blogspot.com/ gördüm. Özellikle kurabiye tariflerinizin hepsi bu sitedeydi. Sizmi izin verdiniz yoksa izinsizmi kullanmışlar bilemiyorum ama kontrol etseniz iyi olur. Bence arkadaşlarınızıda haberdar edin.
Sena.
evet haklısın bende istemem böyle birşey.... tarif defteri oluşturacaksa bunu başka şekilde yapsın... yada direk link versin tarifi yayınlamasın...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilbloguma uğrar mısın? Dostluğa davetin var.
Sevgiyle kal.
Eline sağlık arkadaşım, haklısın ne yazık ki bunu hep yapıyorlar, hazıra konmak sanırım gittikçe insanlarımızın erdemleri arasına yerleşiyor tabi bu arada aymazlık ve utanmazlıkla birlikte. Bu yüzden tepkili ve hakkımızı arayan toplum olmak lazım. güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık..
YanıtlaSilmaalesef böyle şeyler olyuor bu kaçıncı değil mi?
hbr verilmesi hoş bişi bence!
yalnız bu nu yorum kısmına değil ayrıca bir post olarak girmelisin bence!
Canım benim pilav muhteşem ellerine
YanıtlaSilsağlık.Görüntüde öyle kocaman öpüyorum...
harika görünüyor canım ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilböyle aciz zavallılar var işte bende çok yaşadım bunu... yazık gerçekten.... sena hanım çok duyarlı bir insanmış gerçekten.. tebrik ediyorum kendisini..
YanıtlaSilpilavınız çok güzel ellerinize sağlıkk
ben hiç kestaneli pilav yapmadım kestane zamanı geçmeden demek istiyorum canım ellerine sağlık
YanıtlaSilbu arada bu paylaşım hırsızlığınada ok kızıyorum link verilip izin alındıktan sonra tamamda kopyala yapıştır olayı beni çok sinirlendiriyor
ne de lezzetlidir pilav kimbilir
YanıtlaSilellerine sağlık canım
iyi dileklerine çok teşekkür ediyorum
iyi haftasonları diliyorum
Canım ellerine sağlık. Yılbaşında bende yaptım maalesef kestaneler istediğim gibi soyulmadı sıkıntılı oldu :( bunun bir püf noktası yokmu acaba.
YanıtlaSilSevgiyle kal...
Merhabalar arkadaşım.Blogumda senin için bir ödül var alırsan sevinirim
YanıtlaSilCanım öncellikle ellerine sağlık. Pilav harika olmuş.
YanıtlaSilHırsızlara gelince inna söylenecek söz varda dinleyecek adam yok canım
Bitmez bu mesele
Sevgilerimle
Sadece yazıkk diyorum..
YanıtlaSilZavallılık ya...
Asla izin veremem asla..
Canım ellerine sağlık pilavın çok llezzetli gözüküyor.
Mutlu pazarlar..:)
Ne çok severim ne zamandır da yemiyorum Eline sağlık canım.
YanıtlaSilellerıne saglık canım.
YanıtlaSiloyy ne güzel olmuş ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilBunu ayrı olarak yazıyım ama hangisini yazıyım. Böyle kişiler o kadar çok ki. En azından burdan duyuluyor.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım kestaneli pilav harika olmuş kestanenin kabuklarının soyulması için kestaneyi haşladığımız suyunu dökmeyin içinden tek tek alın soyun sorun olmaz suyunu süzerseniz soyulmaz ellerinize sağlık sevgiler arkadaşım
YanıtlaSilCANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM,SUNUMDA ÇOK HOŞ ..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER..
YanıtlaSilCanım pilav nefis olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilhırsız o kdar çok ki hangisiyle baş edelim bilmiyoruz taklitler asıllarını yaşatıyor ama nasılda farkediliyor ama neyse nanem öptüm ve kaçtım...
Ellerine sağlık,pilav çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,kestaneli pilava bayılırım:))
YanıtlaSilelinize sağlık..
sevgiler..
Ellerine sağlık canım hırsız olayı da yuh diyorum yazık emeğe saygı ya
YanıtlaSilÖncelikli kestaneye ve saygı duyuyorum.Hatalı blogcuları kınıyorum.Ellerine saglık.Sevgilerrrr.
YanıtlaSilnanem buralardayım ama eskısı kadar vakıt bulamıyorum ufaklıgımın büyümesıyle bırlıkte dahada yogunlaştım ancak takıpteyım mesaj bırakamıyorum pek fazla sevgilerımı bırakmak istedım harıka tarıflerını denıyorum
YanıtlaSilPilav harika görünüyor,iştahımı kabarttı:)
YanıtlaSilELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK NANECİM. NEFİS BİR PİLAV TARİFİ OLMUŞ....SEVGİYLE KAL CANIM...
YanıtlaSilSenin için bir bildirimim var bloguma ugrayabilirmisin canım.
YanıtlaSilŞiddetle kınıyorum canım.Bukadarda olmaz yani hırsızlık yüz kızartıcı bir suç merak ediyorum bu yorumları okurken hiç yüzleri kızarıyormu acaba.Yaptıkları rezillik.....
YanıtlaSilellerine sağlık annemde çok güzel yapardı .emek hırsızlığınada hayır diyorum .herkes zamanından ayırıp emek veriyor buna saygı duymaları gerek.
YanıtlaSilTaze nanecim, nerdesin sen kaç gündür, iyisin di mi? Sensiz olmuyor blog dünyasi.
YanıtlaSilvalla alınmasın kimse ama sendeki yemek HAZİNESİ kimse de yok bence. Öptüm canım :))
Ayrıca "OOOO HAAA"
YanıtlaSildiyorum o hırsız karaktere. adam 2 milyon tane tarif almış siteye. Tabi yapan başka olunca yayınlamak kolay.İnşallah resmi bişeyler yapıyosunuzdur bu konuda...
oo elerine sağlk döktürüyorsun sana bildirim var sevgiler.
YanıtlaSilpilav nefis görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım nerelerdesiniz umarım sağlık problemi yoktur.
YanıtlaSilSağlıklı, mutlu, sıcak ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.
Sevgiyle kalın...
kestaneli pilavı nedense yılbaşı yemeği ve hindiyle pekiştirmiş durumdayız. Benim öğrenmek istediğim pilavı yapmak zormu ve ne ile ikram etmek lazım. Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Münevver Hanım.Altarnatif pilav tariflerine bayılıyorum. Teşekkürler.Bu arada sayfama yorum bırakmayla ilgili sorun yaşayan birkaç arkadaşım daha olmuştu.Problem halledildi.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım kestaneli pilava bayılırım,ellerine sağlık!
YanıtlaSilO blogdan benim de haberim oldu geçen gün ben kendi tarifimi görmedim ama blog o kadar kalabalık ki belki vardır da ben hepsini görmediğim için bilmiyorumdur.Nedir bu insanlardan çektiğimiz bir bilsem.
denemek istediğim bir pilav inşallah yapıcam eline sağlık şifalar olsun sevgilerimle
YanıtlaSilooo heryerde görüp hiç yapmadığım bir lezzet eşim herşeyi yemeyince bende farklı tadları deniyemiyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilEsselamu aleykum,
YanıtlaSilHiç denemediğim bir tarif,güzel olduğuna inanıyorum,ancak haşlanan kestanelerin kabuklarını soymayı ben de beceremiyorum,bunun bir püf noktası var mı?merak ediyorum,
sevgilerimle...
Meraba nasılsınız? Merak ettim sizleri umarım iyisinizdir. Sevgiyle kalın...
YanıtlaSilellerine sağlık , çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilCanım selamlar,bilgisayarım arızalandı yaklaşık 10 gündür açamadım.Açtığımdada bir arkadaştan gelen bir yorumla karşılaştım.Senin tariflerinide gördüm ve sana haber vermeye gelmiştim.Görüdm ki senin bundan haberin var.Ben http://yemek-evi.blogspot.com a gittim,arkadaşa yorum bırakmaya çalıştım ama sürekli bir hata veriyor ve yorumu gönderemiyorum.Bu durumlarda mutlaka yapılabilecek bir şey olmalı ama şu an ne olduğunu bilmiyorum.Senin bildiğin bir şey varmı canım.
YanıtlaSilSevgiler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel olmuş.
Sevgiyle kal.
canım güzel tariflerine tüm hızıyla devam ediyorsun ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
http://porselendemlik.blogcu.com/
YanıtlaSilhttp://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan
53.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
1 ŞUBAT 2010-15 ŞUBAT 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com/
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilPilav harika gözüküyor..
YanıtlaSilNanecim bayılırım kestaneli pilava ketane kabuklarını soyma gercekten bazen sorun olabiliyor ama uğraşmya değer ellerine sağlık...
YanıtlaSil