2 su bardağı pirinç
1 küçük boy lahana
3 tane soğan
1 şeker kaşığı kırmızı biber
tuz
karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Lahanaları ince ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinci tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanları sıvıyağda kavurun. İnce ince kıydığınız lahanaları katın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci katın. Tuzunu ve baharatını ekleyin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirin.
2010 Yılının Sağlık mutluluk ve bol bereket getirmesi dileklerimle mutlu yıllar. İyi çalışmalar.
YanıtlaSilarkadaşım ne güzel bir tarif bu.deneyeceğim muhakkak.ellerine sağlık
YanıtlaSilOldukça lezzetli görünüyor.Babaannem karalahanalısını yapardı.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilbiz buna kapuska diyoruz .ellerine saglık canım sevgiler....
YanıtlaSilmmm nefis görünüyor.lahanalı herşeyi cok severim.ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım görüntü harika gerçekten.Bu beyaz lahana olsa gerek bizim karadenizin karalahana diblesi var oda süper oluyor canım çekti şimdi ama :(
YanıtlaSilvefalı arkadaşım, seni ihmal ettiğimi sanma, bloglar mahvetti beni bir de ps bozuldu neyse ki bitti sayılır, tariflerin yine harika, döktürüyorsun maşallah, bu arada mutlu yıllar sana, ailenle sağlık ve huzur dolu günler temenni ediyorum. Ayrıca bloglarımı ayırdım, hobi güzellik, el sanatları ve mutfak ile ilgili konularda gelincik adlı sayfamdan sizlere ulaşıcam ve sizleri ordan da takip edicem, gelirsen sevinirim, sağlıkla sevgiyle kal...
YanıtlaSilhttp://gelinck.blogspot.com
Harika bir tarif,enerjine hayranım canım ellerin dert görmesin...
YanıtlaSillahanayla arası limoni olan bendeniz sadece etli sarma şeklinde yiyebilirim sanırım...
YanıtlaSilama senin dible çok hoş görünüyor, ellerine sağlık canım..
sevgiler
bizim buralarda kavurma derler buna hafif güzel bir yemektir
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık lahanayı hiç böyle yapmadım ama yapıcam çok güzel görünüyor ..iyi haftalar arkadaşım..
YanıtlaSilNanem bende yapıyorum ama diyet dolayısıyla pirinç koymuyorum :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım çekti şimdi;))
bizde buna lahana pancarı derler üstünede limon sıkarlar herkese afiyet olsun selamlar
YanıtlaSilLahanın nedense sarması ve salatası dışında hiçbirşeyi cazip gelmiyordu bana ama bu çok güzel görünüyor.Denemek lazım.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok sevdigim bir yemek, ellerine saglık. sevgiler.
YanıtlaSilAntakya da kayınvalidemler bu yemeğin içine şalgam yapılan mor havuçtan katarlar.görüntüsüde-tadı da nefis olur.Hiç deneme fırsatım olmadı ama gidince yiyorum nasılsa.Elcaazına sağlık olsun.
YanıtlaSilElinize sağlık.Bizde de yapılır.Üstelik hafif kırmızı biber ilavesi ile çok lezzetli olur.sevgiler.Mine
YanıtlaSilLahanayı çok severim,ellerine sağlık dible mükemmel görünüyor...
YanıtlaSil