yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
2 tane yumurta
içi için
1 kase haşlanmış nohut
1 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
ayrıca
1 kase sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ
kırmızı toz biber
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Oklavayla mantı hamuru inceliğinde açın. Kare parçalara kesin. İçi için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Haşlanmış ezilmiş nohutu, tuzu, karabiberini ve pulbiberi katıp karıştırın. Kare hamurların içerisine iç malzemeden koyun.
Hamurların dört kenarını kapatıp tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine 2-3 bardak su gezdirip tekrar fırına koyun. Suyunu çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış toz biberi gezdirip servis yapın.
ellerine sağlık.mantıyı severim ama bu şekilde hiç denememiştim.
YanıtlaSilOhhh elinize sağlık, olsada yesek walla.
YanıtlaSilMercimekli ve kıymalıyı çok severim ama nohutlu hiç denemedim.
sevgiler..
bakalım daha tazenane'den neler öğreneceğim.ellerine sağlık.çok hoşuma gitti bu tarif.sevgiler
YanıtlaSilfatoşcum deneyeceğim.nohutlu ulan herşeyi severim.bende dün ilk kez köftesini yapmıştım.ellerine sağlık tatlişkom
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor bayılırım böyle tatlaraa
YanıtlaSilbugün bende hayatımda ilk defa bir mantı denemesi yaptım bakalım sonuç ne olacak.ellerine saglık.
YanıtlaSilmm ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilOooooo buda hiç denemediğim bir lezzet,harikasın canım...
YanıtlaSilKimbilir nasıl lezzetlidir,bugün de niyetliyim nasıl hoşuma gitti...
Alıyorum tabağı iftar ederim akşama...
Sevgiler...
Ellerine sağlık arkadaşım, değişik tariflerden yana çok zengin bir menün var, bu arada sayfama bakarmısın sana bir bildirimim var, sevgiyle kal.
YanıtlaSilelerine saglik nohutlu mantiyi duydum ama hic tatmadim.nohutu cok severim mantiyida ikisi bir arada kim bilir nasil lezzetli olur ellerine saglik selamlar
YanıtlaSilellerine saaglık degişik bir mantı daha ögrendim
YanıtlaSilmantının her türlü nefis.bu da çok değişik bir mantı ilk defa karşılaştım.ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika bir görüntü....
YanıtlaSilcanım bir kayseri li olarak mantının her türünü severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilSUPER OLMUS ELLERINE SAGLIK CANIM
YanıtlaSilDAHA ONCE TADMADIM DEGISIK BIR MANTI TAM VEJETERYAN KIZIMA GORE TARIFI ALDIM...SEVGILER
İLGİNÇ Bİ TARİF HANGİ YÖREYE AİT
YanıtlaSilVejeteryan arkadaslarima manti yediremenin sikintisindayim.Gerci nekadar kiymali tadin yerini tutmasa bile nohutluda güzel fikirmis....Tesekkürler
YanıtlaSilellerine sağlık mantının her hali güzel
YanıtlaSiliyi akşamlar,çok güzel görünüyor,
YanıtlaSilnohutlusunu ilk kez duyuyorum,patatesli süzme yoğurtlu duydum da,
eminim güzel olmuştur :)
ellerinize sağlık...
ellerinize sağlık bir kere kendim yaptım bir kerde bir tanıdıkta yemiştim güzeldi
YanıtlaSilsn taze nane ellerinize sağlık bende haşlanmış nohutları tane tane mantının içine koyuyorum tavukla ve yoğurtla servis yapıyorum buda değişik denemek lazım selamlar
YanıtlaSilnohutlu mantı hiç yemedim eminim nefis olmuştur.
YanıtlaSilcanım biz ailece nohut yemeye yeni alıştık:) özellikle erdek nohutu muhteşemdi.hazır alışkanlık yapmışken deneyeceğim zira nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilteknik olarak bizim yöremizin mantısı gibi hazırlamışsın.kocaman sevgiler..
NOHUTLU MANTIYI İLK KEZ DUYUYORUM AMA GÖRÜNTÜSÜ MUHTEŞEM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER...
Taze Nane ilk defa duydum.Değişik bir tarif..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilbENCEDE KIYMANIN YERİNE TUTMAZ AMA DENEMEYE DEĞER:)))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Şu anda hiçde aç değilim ama çok canım çekti , sanırım benim durumum iyi değil:-)Ellerine sağlık çok güzel olduğuna eminim.
YanıtlaSilSevgilerimle....
merhaba adanlılar çok yapar nefıs görünyor ellerlıne sağlık
YanıtlaSilaaaaa ilk defa nohutlu mantı görüyorum ellerine sağlık tadını çok merak ettim
YanıtlaSilbizde nohutlu kol böreği yaparız, çok lezzetli olur... böyle düşünmemiştim hiç. deniyeceğim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMantıya bayılırım, ama hiç böyle denememiştim. İlk fırsatta denemek isterim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil