6 tane yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 tane muz
kreması için
1 kilo süt
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
Yapılışı
Derin bir kasede yumurta ve toz şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Ayırdığınız hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün. Hamurun kalan yarısına kakao ilave edip karıştırın. Kakaolu karışımı da sade hamurun yanına aynı şekilde dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pişen sıcak pandispanyayı kakaolu tarafından rulo sarıp soğutun. Süte, irmik ve toz şekeri katıp pişirin. Soğuyan kekin kakaolu tarafına 2 tane muzu koyup sıkıca rulo sarın. İki parmak kalınlığında dilimleyin. Birkaç dilimi ayırıp, kalanını streç filmle kaplanmış yuvarlak ve derin bir kaseye dizin. Biraz ılınan irmik tatlısını kasenin içine dökün. Ayırdığınız kek dilimlerini üzerine kapatın. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapın.
ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilCANIM blogumda ödülün var.Kabul edersen sevinirim.Sevgilerrrr....
YanıtlaSilçok leziz görünüyor, ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSilSevgiler.
Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHayırlı cumalar..
ellerine sağlık canım..nefis görünüyor...
YanıtlaSilservis aşamasında biraz dağılsada bu haliyle herkesi büyüleyen tadı harika olan bir pasta...
çok severim..nefis görünüyor...
harika bir görüntü canım.
YanıtlaSilHiim nefis ben bu Sarlot pastayi alman arkadaslarimda yedim harika oluoyr, ellerine saglik arkadasim, sevgiler.....
YanıtlaSilgunaydin iyi hafta sonlari pastadan bir dilim aliyorum canim optum
YanıtlaSilHayırlı pazarlar canım.
YanıtlaSilÇok güzel bir görüntüü var.Tadıda güzeldir mutlaka...
Sevgiler:)