6 Nisan 2010 Salı

ÇEKİRDEKLİ ÇAVDAR EKMEĞİ



Malzemeler
500 gr sinangil çavdar unu
280 ml su (1,5 su bardağından biraz az)
1 paket sinangil ınstant maya
ayrıca
ay çekirdeği
Yapılışı
Çavdar unu, su ve mayayı bir kaba boşaltın. Elinizle kuvvetlice 10 dakika pürüzsüz kulak memesi kıvamında yoğurun. Nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika kabarmaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp birleştirip çiçek şekli verin. Yağlanmış tepsiye koyun. Tekrar nemli bir bez örtün 40-50 dakika dinlendirin. Fırına koymadan önce üzerini bir fırça yardımıyla ıslatın. Ay çekirdeklerini serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

13 yorum:

  1. çok nefgis ellerinize sağlık ama ben maalesef günlerdir aramama rağmen birtürlü çekirdek içi bulamıyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık, bende ilk fırsatta alıp deneyeceğim. nasıl oldu

    YanıtlaSil
  3. Ben zeytinli,cevizli ,ay çekirdekli ekmeklere bayılırım...Gerçi şimdi rejimde olduğum için hepsi bana çok uzak ama olsun.Belçikada çavdar unu bulursam kesin denerim :)
    Ellerine sağlık canım!

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Taze Nane, ellerinize emeğinize sağlık.Yeni bir ekmek makinası aldım acaba onunla bu tarifi uygularsam olurmu ki.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. çok severim ama hazırını alırım:))))eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ekmekler çok leziz ve şirin görünüyor:). Ellerine sağlık canım;).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Taze nane epeydir görüşemedik.koşa koşa geldim vallahi. Çekirdekli ekmeğe ben bayılırım hatta bazen evde taze ekmek ve çekirdek olursa değmeyin benim keyfime oturur kucağıma elbezini sererim, bir taze eknekten ısırır,bir çekirdekten çitler acayip derecede keyif alırım. aslında artık bir çok yerde hazır iç çekirdek satılır oldu.. ellerğine sağlık canım yaaa.. şimd,i yine ekmek çekirdek istedi canımmmm...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık denemeye değer selamlar

    YanıtlaSil
  9. Zaten ölçüler ekmek makinası içinde uygun. Çok güzel olur Belgin.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık harika olmuş canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Taze Nane, teşekkür ederim uygulayacağım.Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  12. çavdar ekmeğini ben de çok severim. hemde evde çekirdek içi varken denemek şart oldu :)) ama kaç derecede ne kadar fırında tutmam lazım?? daha önce hiç yapmadım...

    YanıtlaSil
  13. Didem ben davul fırında pişirdim ekmeği ısı derecesi malesef veremem. Zaten ekmeğin pişdiğini renginden anlarsın.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil