500 gr sinangil çavdar unu
280 ml su (1,5 su bardağından biraz az)
1 paket sinangil ınstant maya
ayrıca
ay çekirdeği
Yapılışı
Çavdar unu, su ve mayayı bir kaba boşaltın. Elinizle kuvvetlice 10 dakika pürüzsüz kulak memesi kıvamında yoğurun. Nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika kabarmaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp birleştirip çiçek şekli verin. Yağlanmış tepsiye koyun. Tekrar nemli bir bez örtün 40-50 dakika dinlendirin. Fırına koymadan önce üzerini bir fırça yardımıyla ıslatın. Ay çekirdeklerini serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
çok nefgis ellerinize sağlık ama ben maalesef günlerdir aramama rağmen birtürlü çekirdek içi bulamıyorum.sevgiler
YanıtlaSileline sağlık, bende ilk fırsatta alıp deneyeceğim. nasıl oldu
YanıtlaSilBen zeytinli,cevizli ,ay çekirdekli ekmeklere bayılırım...Gerçi şimdi rejimde olduğum için hepsi bana çok uzak ama olsun.Belçikada çavdar unu bulursam kesin denerim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım!
Sevgili Taze Nane, ellerinize emeğinize sağlık.Yeni bir ekmek makinası aldım acaba onunla bu tarifi uygularsam olurmu ki.
YanıtlaSilSevgiyle kalın...
çok severim ama hazırını alırım:))))eline sağlık
YanıtlaSilEkmekler çok leziz ve şirin görünüyor:). Ellerine sağlık canım;).
YanıtlaSilSevgiler..
aslı
Sevgili Taze nane epeydir görüşemedik.koşa koşa geldim vallahi. Çekirdekli ekmeğe ben bayılırım hatta bazen evde taze ekmek ve çekirdek olursa değmeyin benim keyfime oturur kucağıma elbezini sererim, bir taze eknekten ısırır,bir çekirdekten çitler acayip derecede keyif alırım. aslında artık bir çok yerde hazır iç çekirdek satılır oldu.. ellerğine sağlık canım yaaa.. şimd,i yine ekmek çekirdek istedi canımmmm...
YanıtlaSilellerine sağlık denemeye değer selamlar
YanıtlaSilZaten ölçüler ekmek makinası içinde uygun. Çok güzel olur Belgin.
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş canım
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Taze Nane, teşekkür ederim uygulayacağım.Sevgiyle kalın....
YanıtlaSilçavdar ekmeğini ben de çok severim. hemde evde çekirdek içi varken denemek şart oldu :)) ama kaç derecede ne kadar fırında tutmam lazım?? daha önce hiç yapmadım...
YanıtlaSilDidem ben davul fırında pişirdim ekmeği ısı derecesi malesef veremem. Zaten ekmeğin pişdiğini renginden anlarsın.
YanıtlaSilSevgiler.