4 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
ayrıca
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla inceltin. İç malzemeden üzerine yayıp rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesin. Dik duracak şekilde tepsiye yerleştirin. 20 dakika dinlendirin. Kızgın fırında pişirin.
çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilhaşhaşlı lokmayı çok severim ben de, annanemin bi komşusu çok güzel yapardı tadı damağımda, ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBir haşhaş sever olarak.Hemen sevdim tarifinizi.Hem yapımıda kolay . Ellerine sağlık.
Sevgiler*
arkadaşım ellerine sağlık çok gözel görünüyor sevgiler
YanıtlaSilbende pek severim turkiyeye gelince alip getiriyorum insallah bu sene gidince getirecegim ellerine saglik
YanıtlaSilBu gün arkadaşımda yedim nefissss bir tat...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
aa süper bu tarife çok sevindim..Yalnız Haşhaş ezmesi nerde buluruz?
YanıtlaSilçok güzel bi görüntüsü var tadıda öyledir tarifini aldım en kısa zamanda yapacam ellerine sağlık selamlar..
YanıtlaSilsevdiğim bir çörek ,çok hoş görünüyorlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSil