6 tane yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı mısır nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
arası için
1 poşet çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
vişne taneleri
üzeri için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
antep fıstığı
şeker hamurundan güller
Yapılışı
6 tane yumurtayı kırıp toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyin. Yağlanmış tepsiye döküp pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. Çilekli kremşantiyi sütle çırpın. Üzerini süslemek için biraz ayırın. Kalanını pandispanyanın arasına sürün, çekirdekleri çıkarılmış vişne taneleri serpin. Diğer pandispanya tabanını üzerine kapatın. Sade kremşantiyi sütle çırpın. Pastayı sıvayın. Antep fıstığı serpin. Ayırdığınız çilekli kremşantiyle süsleyin. Gülleri dizin. Pastayı 1 gün buzdolabında bekletirseniz, ertesi gün daha lezzetli olur.
ellerine sağlık canım banada bir dilim var mı?
YanıtlaSilof of ne nuhteşem bir görüntü eline sağlık
YanıtlaSilOoo ne kadar güzem olmuş yaaa tam bahar pastası olmuş:)))
YanıtlaSilBu pastaları görünce gözüm gönlüm açılıyor.Çok hoş olmuş,ellerine ve kollarına sağlık,sevgi ile öpüyorum......
YanıtlaSilBahar havası var pastanda çok cici olmuş canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık!
Pastanıza bahar gelmiş ..., Ellerinize, emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilGüllü pasta nefis olmuş,ellerine sağlık taze nanem:)))
YanıtlaSil