yarım paket baklava yufkası
5 adet haşlanmış patates
250 gr kıyma
2 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
100 gr margarin
Yapılışı
Soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın. Ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Baklava yufkalarını ikişer kat şeklinde alın. İç malzemeden koyup rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer malzemelerede aynı işlemi uygulayın. Dört parmak enliliğinde börekleri kesin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirip. Kızgın fırında pişirin.
mükemmel gözüküyo yaa .. bu bir şaheser :)
YanıtlaSilellerine saglık canım sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım afiyet olsun...
YanıtlaSilbaklaava yufkasıyla hiç börek yemedim..doğrusu merak ettim:::::::::))
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilşu baklavalık yufkadan börek yapmaya ne kadar niyetlendim bir kızmet olmadı inş bir sonraki böreğimi sizin verdiğiniz tarifle deneyeceğim
YanıtlaSilellerine saglık.
YanıtlaSilBaklava yufkası ile hiç börek yapmadım, daha kıyır kıyır mı oluyor? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Taze Nane, hazır baklava hamurunu alıp hiç denemedim. Sizin bu tarifi uygulayacağım. İkikat aldığımız yufkaların arasına yağ koyacakmıyız. Ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilGüzellikleri paylaşmada buluşmak üzere sevgiyle kalın...
Belgincim iki kat yufkanın üzerine yağ sürmedim, yoksa çok yağlı olur. Üzerine margarin eritip gezdirdim o yeter.
YanıtlaSilsuper gorunuyor
YanıtlaSil