250 gr oda sıcaklığında margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 tane yumurta sarısı
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
üzeri için
1 tane yumurta akı
hindistan cevizi
Yapılışı
Yumuşak margarin ve pudra şekerini bir kabın içinde elinizle yoğurun. Hindistan cevizi ve yumurta sarısınıda ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve yeteri kadar un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hindistan cevizinin aroması ve kokusu harika olmuştur elinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım. Hindistan cevizinin kokusunı tahmin edebiliyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Çok öptüm
Ellerine sağlık mis gibi bakıyorlar bana..
YanıtlaSilSevgiler..
oooo, canim ellerine saglik.... esim hindistan cevizini cok sever! Vu kurabiyeler tam ona göre... kesin hafta sonuna yaparim... sevgiler :))
YanıtlaSilBENIMDE ARADIĞIM BIR TARIFTI CANIM.ELLERINE SAGLIK.DENEYECEGIM.
YanıtlaSilÇok enfes dırıyorlar
YanıtlaSilkarnımda aç
bitane alabilirmiyim?
:)
Ellerinize, emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilEn çok sevdiğim ve tarife bakmadan yaptığım tek kurabiyedir çok severim,ellerine sağlık dostum...
YanıtlaSilNicedir taze nane kokusu eksikti, gelip bir koklayayım, ferahlayayım dedim.
YanıtlaSilMerhaba canım...
YanıtlaSilHer günün kurabiye tatında olsun.
Sevgiler:)
herzamanki gibi enfesler ellerine sağlık
YanıtlaSil