19 Temmuz 2010 Pazartesi

KEÇİ TIRNAĞI KURABİYESİ



Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
ceviz
Yapılışı
Margarin, pudra şekeri, yumurta, fındık, ceviz ve portakal şekerlemesini bir kaba alıp karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru biraz unlayarak merdane yardımıyla açın. Damla kalıpla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine iki tane damla şeklinde hamuru yan yana koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Yarım ceviz batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

2 yorum:

  1. İSİM KÖTÜ AMA GÖRÜNTÜ SÜPER.ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. elerinize sağlık kurabiyenin görüntüsüde ismide çok değişik,sevgilerimle

    YanıtlaSil