9 Temmuz 2010 Cuma

TOPİK



Malzemeler
2 su bardağı haşlamış nohut
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
içi için
1/2 çay bardağı sıvıyağ
6 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz
karabiber
Yapılışı
Nohutun kabuklarını soyup robotta un haline getirin. Tüm malzemeleri ekleyip hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Gerekirse tahin ve sıvıyağ ekleyin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin, yumuşamaya başlayınca diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Nohutlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, streç film yardımıyla hafifçe açın, iç malzemeden koyup top haline getirip streç filme sarın. 1 saat dinlendirin. Yavaşça streç filmden çıkarıp servis tabağına alın.

12 yorum:

  1. humus dolması gibi...Humusu çok severim zaten ,nefis olmuştur eminim

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Ben hiç yemedim topik.Bir süredir ilgimi çekiyor.Bir yerdede küçük tülbentlere sarıp bekletiyorlardı.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsüne bayıldım,izniniz olursa mutlaka denemek isterim.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık hayırlı kandiller dilerim.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok değişik bir tarif olmuş fırsat bulursam denemk isterim

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık,çok güzel olmuş,mutlaka denemek istiyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Daha önce hiç böyle bir tarif duymamıştım. Yöresil bir tarif mi acaba?

    YanıtlaSil
  8. Bu meşhur bir Ermeni mezesiydi yanılmıyorsam. Aslında bizim humusun dolma yapılmışı değil mi :) Ellerine sağlık nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. yemeklerin ve çayın yanına çok yakışır ellerine sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  10. Topik bir Ermeni mezesidir.
    Tadı da gerçekten çok lezzetli.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik canim, cok degisik bir tarif

    YanıtlaSil