2 su bardağı haşlamış nohut
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
içi için
1/2 çay bardağı sıvıyağ
6 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz
karabiber
Yapılışı
Nohutun kabuklarını soyup robotta un haline getirin. Tüm malzemeleri ekleyip hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Gerekirse tahin ve sıvıyağ ekleyin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin, yumuşamaya başlayınca diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Nohutlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, streç film yardımıyla hafifçe açın, iç malzemeden koyup top haline getirip streç filme sarın. 1 saat dinlendirin. Yavaşça streç filmden çıkarıp servis tabağına alın.
humus dolması gibi...Humusu çok severim zaten ,nefis olmuştur eminim
YanıtlaSilEllerine sağlık.Ben hiç yemedim topik.Bir süredir ilgimi çekiyor.Bir yerdede küçük tülbentlere sarıp bekletiyorlardı.
YanıtlaSilSevgiler*
Görüntüsüne bayıldım,izniniz olursa mutlaka denemek isterim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık hayırlı kandiller dilerim.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok değişik bir tarif olmuş fırsat bulursam denemk isterim
YanıtlaSilelinize sağlık,çok güzel olmuş,mutlaka denemek istiyorum...sevgiler
YanıtlaSilçekici görünüyorlarrr
YanıtlaSilDaha önce hiç böyle bir tarif duymamıştım. Yöresil bir tarif mi acaba?
YanıtlaSilBu meşhur bir Ermeni mezesiydi yanılmıyorsam. Aslında bizim humusun dolma yapılmışı değil mi :) Ellerine sağlık nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilyemeklerin ve çayın yanına çok yakışır ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilTopik bir Ermeni mezesidir.
YanıtlaSilTadı da gerçekten çok lezzetli.
ellerine saglik canim, cok degisik bir tarif
YanıtlaSil