6 Temmuz 2010 Salı

VİTRAY KURABİYE



Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
ayrıca
şeker
Yapılışı
İyice yumuşamış margarine un hariç diğer malzemeleride ekleyip elinizle yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru çok az unlayarak merdaneyle açın. Kalıpla şekiller çıkarın. Aynı kalıbın bir küçüğüyle ortasından delik çıkarın. Tepsiye yağlı kağıt serip çok az yağlayın. Kurabiyeleri yağlı kağıdın üzerine dizin. Hamurların üzerine biraz bastırın, kurabiyeler yağlı kağıda iyice yapışsın. Boşluk kalırsa şekerler akabilir. Ortalarına şeker koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin.



4 yorum:

  1. çok farklı bir tarif ellerine sağlık. yalnız onlar ne şekeri onu anlayamadım.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünmekteler arkadaşım,ellerine sağlık.Her türlü şeker uygulanabilir sanırım,bonibonmu alt resimdeki?
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Kurabiyeler harika gorunur, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Her türlü şekeri kullanabilirsiniz.
    Akide şekeri olur, missboon olur. Minik balin şeker olur. Ama bayram şekeri desem en doğru şekilde anlatmış olurum.

    YanıtlaSil