1 kilo kızılcık
1 kilo toz şeker
1 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Kızılcıkları yıkayıp 1 bardak suyla ocakta kaynatın. Tel süzgeçten geçirip posasından ayırın. Geçirdiğiniz suya toz şekeri ekleyip iyice kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp blenderdan geçirin.
Sıcak reçeli sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin. Bu şekilde çok uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Küflenmez ve bozulmaz.
Canım ben de deneyeceğim bu tarifi ama sormak istediğim birşey var. Sıcak sıcak kavanozları ters çevirince sakalayabiliyorsun demişin. Buzdolabında mı yoksa dışarıda mı muhafaza ediyorsun.
YanıtlaSilHer türlü marmelatı severim.Ellerine sağlık canım afiyet olsun.sevgiler.
YanıtlaSilMarmelat ocakta kaynarken, kavanozlarıda hatta kapaklarıda genişçe bir tencerede kaynayan suyun içine atın. Sıcak marmelatı sıcak kavonazlara dolduruyorsunuz. Kapaklar hiç kullanılmamış olursa daha iyi olur, bir kapakla kapıyorsunuz ters çeviriyorsunuz.
YanıtlaSil1-2 gün sonra tekrar kavanozları düz çevirebilirsiniz. Bu şekilde dışarıda buzdolabında değil 2-3 yıl bile durur. Ne küflenir ne de bozulur.
Kızılcık şifa deposu, Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilSaygılar.
olsada yesek ellerinize sağlık selamlar
YanıtlaSil