13 Eylül 2010 Pazartesi

DOMATES TURŞUSU



Malzemeler
2 kilo yeşil domates
1 tane limon
1 çay bardağı kaya tuzu
10-15 diş sarımsak
Yapılışı
Domatesi dörde bölün. Kavanoza veya plastik bidona doldurun. Yeteri miktarda suyla tuzu eritip bidona döküp ağzına kadar doldurun. Üzerine dilimlenmiş sarımsak ve dilimlenmiş limonu koyun. Ağzını sıkıca kapatın. Serin ve güneş görmeyen yerde saklayın. 1-2 ay sonra kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar, Domates turşusunu bende her sene yaparım. Ellerinize sağlık. (Dilek hanımın mutfağı "Tavuklu işkembe çorbası" tarifi ile bloglardan seçmelerde. (http://gencalsabahattin.blogspot.com)
    Sizinde her pazartesi yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.)

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. domates tursunu cok severim
    her sene tursumuz olurdu fazla yemezdik ,bu sene yok canim okadar cok istiyordu ki, bi arkadaim bahcesinden biber getirmis onunla biraz yaptim
    ve baska arkadasiminda bahcesinde salatalik cokmus saolsun bi tanede benim icin yapmis ,bu sene komularimdan turularim
    sizinkini gorunce aklima geldi
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil