2 çorba kasesi mısır unu
1 çorba kasesi un
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya
alabildiği kadar su
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Mısır unu,un, tuz,şeker ve mayayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ile yumuşak bir hamur yoğurun. 2 saat bekletin. Yağlanmış tepsiye yayın. Bıçakla çizik atın. 20 dakika daha bekletin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Valla şu anda Ordudayım hala mısır ekmeyi yapmadık.Anneme bir yaptırayım.Birde yoğurdun içine doğradınmı of of of..
YanıtlaSilSevgiler:)
çok nefis görünüyor ellerinize sağlık afiyet olsun arkadaşım
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilbu ekmeklerin lezzetini seviyorum ev halkı sevmediği için sadece bir kez yaptım nefis olmuştu misafirlerim de beğendi ama evde yiyen olmayınca bir daha yapmadım hala yayınlanmayı bekleyen resimler pc. de
ellerine sağlık paskalya çöreğin de harika kabarmış maşaallah
sevgiyle kal arkadaşım
ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik canim nefis bir ekmek lezletli afiyetler olsun öptüm.
YanıtlaSilellerınıze sağlık bende çok özledim yoğurtla yemesini,uzun süre yoktum,bıraz mahrum kaldım buralardan.. hoşçakalın...
YanıtlaSilCanım merhabalar!!!mısır ekmeği kimbilir nasıl lezzetli olmuştuır,ellerine sağlık ....sevgiler...
YanıtlaSil