18 Ekim 2010 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ



Malzemeler
2 çorba kasesi mısır unu
1 çorba kasesi un
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya
alabildiği kadar su
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Mısır unu,un, tuz,şeker ve mayayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ile yumuşak bir hamur yoğurun. 2 saat bekletin. Yağlanmış tepsiye yayın. Bıçakla çizik atın. 20 dakika daha bekletin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

7 yorum:

  1. Valla şu anda Ordudayım hala mısır ekmeyi yapmadık.Anneme bir yaptırayım.Birde yoğurdun içine doğradınmı of of of..
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok nefis görünüyor ellerinize sağlık afiyet olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. selam
    bu ekmeklerin lezzetini seviyorum ev halkı sevmediği için sadece bir kez yaptım nefis olmuştu misafirlerim de beğendi ama evde yiyen olmayınca bir daha yapmadım hala yayınlanmayı bekleyen resimler pc. de
    ellerine sağlık paskalya çöreğin de harika kabarmış maşaallah
    sevgiyle kal arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim nefis bir ekmek lezletli afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  5. ellerınıze sağlık bende çok özledim yoğurtla yemesini,uzun süre yoktum,bıraz mahrum kaldım buralardan.. hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  6. Canım merhabalar!!!mısır ekmeği kimbilir nasıl lezzetli olmuştuır,ellerine sağlık ....sevgiler...

    YanıtlaSil