18 Kasım 2010 Perşembe

KİBRİT KEBABI



Malzemeler
300 gr kıyma
2 adet soğan
6 adet sivribiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
kekik
5 adet patates
1 çorba kasesi sarımsaklığı yoğurt
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patatesleri soyup ince ince doğrayın. Bol sıvıyağda kızartın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Sırasıyla kıymayı, biberi, salçayı ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını katın. Patatesleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kavurduğunuz kıymayı yerleştirin.

4 yorum:

  1. Dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun… Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. MERHABALAR,
    bloğunuzu çok güzel sürekli geziniyorum ilk denedim tarifiniz kibrit kebabı misafirlerim bayıldı.. basit yormayan ama çok lezzetli...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil