2 Aralık 2010 Perşembe

PORTAKALLI FIRIN SÜTLAÇ



Malzemeler
1 litre süt+1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
250 gr toz şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 tane vanilya
Yapılışı
Pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayıp süzün. Süte pirinci katarak, ocağa koyun. Kaynayınca toz şekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın. Portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alınca 1 paket vanilya katın. Fırın kaselerine paylaştırın. Fırının ızgara ayarını kullanarak üzerini kızartın.

7 yorum:

  1. Ellerinize saglik. Cok güzel bir fikir.

    YanıtlaSil
  2. Canım merhaba çok özlemişim sana oyrum yazmayı inşallah iyisindir.
    Ellerine sağlık sütlaç nefiss görünüyor.
    Bu arada facede oğlum arkadaşlarımı sildiği için herkeze tekrar arkadaşlık isteğinde bulundum ama sana birtürlü ulaşamadım.Sen bana gönderirsen sevinirim.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. oh oh afiyet olsun yiyenlere.çok güzel görünüyor sevgili arkadaşım.ellerine sağlık diyorum.yalnız resme ilk baktığımda limonun sütlaçla ne işi var ki ola demiştim.meğerse portakalmış.merak ettim tadını.hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş canım,ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. portakallisini ilk defa duyuyorum.. cok nefiss görünüyor.. sunumuda cok hos olmus.. ellerine saglik canim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. çok farklı bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil