12 Ocak 2011 Çarşamba

BİLEZİK KURABİYE



Malzemeler
150 gr margarin
1 tane yumurta (akı üzeri için)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tüp dr oetker vanilya aroması
1 tüp dr oetker limon aroması
un
kakao
susam
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle karıtırın. Yumurta sarısı, limon aroması, vanilya aroması ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölün, hamurun yarısına 1 veya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğurun. Her iki hamuruda streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzatın. İki hamuru yan yana koyup elinizle burun ve yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

5 yorum:

  1. orguveyemek-gulsence12 Ocak 2011 19:36

    ellerinize sağlık bilezik kurabiye çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok cici bu bilezikler:)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık değişik bir sunum olmuş

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı olmuşlar,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil