20 Ocak 2011 Perşembe

ISPANAKLI MANTARLI PİDE



Malzemeler
2 adet ekmek hamuru
1 kilo ıspanak
300 gr mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
Yapılışı
İnce ince doğradığınız mantarları sıvıyağda kavurun. İçerisine tuz ve karabiber katın. Ispanakları yıkayıp süzün. Çok ince olucak şekilde doğrayın. Kavurduğunuz mantarı ıspanağa katıp karıştırın. (ıspanak çiğden kullanılacak.)Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz incelikte açın. İç malzemeden bolca koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.

8 yorum:

  1. Mis kokulu Nanem,ne kadar nefis görünüyor bu pideler..Tıpkı Samsun pidelerine benzemiş..Canım çekti bilesin..Bu tür hamur işlerine asla hayır diyemiyorum..))Benim içinde artık bir dilim yersin..Veya yerken aklından geçir..))Öpüyorum en kocamanından..))


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş,nasıl da güzel kızarmış,şifa bombası olmuş ayrıca :)
    ellerine,emeğine sağlık..
    Afiyet olsun..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Pideler çok güzel görünüyor.Tam da ikindi çayı vakti gelmişken çayın yanında olsa da şimdi yesek derdirtti bana.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. EKMEK HAMURUNDAN NE GUZEL OLMUS
    ELLERINE SAGLIK CANIM
    GULUN DEDIGI GIBI SAMSUN PIDESINE BENZIYOR
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  5. canım çekti ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok harika görünüyorlar elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık çok severim....

    YanıtlaSil
  8. Canım çekti:)))

    Elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil