15 Şubat 2011 Salı

MİLFÖY ÇANAĞINDA PÜRELİ ET



Malzemeler
6 adet milföy
1/2 çay bardağı süt
300 gr kuşbaşı et
3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı salça
Yapılışı
Milföyleri elinizle hafifçe inceltip yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla bir kaç yerinden delip kızgın fırında pişirin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda eti kavurun. Yumuşayan ete yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanlar pişince tuzunu, karabiberi ve salçasını ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan alınca kekiği katın. Patatesi haşlayıp ezin. İçerisine tuz, tereyağı ve sütü katıp karıştırın. Milföy çanaklarının içerisine 2 yemek kaşığı et sote koyun. Üzerini püre ile kaplayın. Kaşar peyniri rendesi serpin. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyene kadar tutun.

5 yorum:

  1. Harika görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş arkadaşım.olsada yesem dedim şimdi.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canım; ellerine sağlık, çok lezzetli ve nefis görünüyor...sevgilerrrr...öptüm...

    YanıtlaSil
  4. SUNUMDA DEĞİŞİK LEZZETİ DE EMİNİM.
    ELLERİNE SAĞLIK.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık görüntüsü çok şık ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil