Malzemeler
1 kilo ince doğranmış tavuk göğsü
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
tuz
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı
Tavukları yeterince suda haşlayın. Diğer tarafta unu soğuk su yardımıyla boza kıvamına getirin. İçerisine ezilmiş sarımsak, yumurta sarısını, tuzu ve limon suyunu ekleyin. Tavuk suyundan 1-2 kepçe alıp ılıştırın. Sicim gibi çorbanın içerisine akıtın. Çorbayı kıvamına gelinceye kadar pişirin. Servis yaparken üzerine biberli yağ gezdirin.
bende bunu tavuk göğsü koymadan yapıyorum gerçi adı mülayim çorbası ama işkembe çorbasına çok benziyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgili Taze Nane, çorbasız sofrayı sevmem. Yaz kış illaki yapar ve içeriz.Oh mis gibi olmuş ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle, sağlıkla kalın...
YanıtlaSilAAAA güzelmiş ben gerçek işkembeyi sevmem zaten bu güzel fikir ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Eşim içindeki işkembe parçalarından dolayı pek sevmiyor İşkembe Çorbası'nı..Ama bu çorbanın lezzeti yakınsa severek içeceğine eminim..
YanıtlaSilellerine sağlık canım eminim mis gibi olmuştur sevgiler..
YanıtlaSilYapıcam bunu süper olucak gibi gözüküyor :)) Sevgiler ellerine sağlık canım .
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSakadat sevmeyenler için güzel bir çorba..
Öpüyorum.