17 Haziran 2011 Cuma

DÖNGEL TATLISI



Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ça kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 2'ye bölün. Merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. 1 parmak enliliğinde parçalara bölün. Uzun bir çatala hamurun ucunu sıkıştırıp kızgın yağa atıp döndürerek kızartın. Soğuk şerbete atıp 1-2 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
Not: Hamurun tamamını birden yağa atmayın. Çevirirken yavaş yavaş bırakın.

1 yorum:

  1. Hiç yemediğim bir tatlı ama mutlaka çok güzeldir ellerinize ve emeğinize sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor afiyet olsun

    YanıtlaSil