20 Haziran 2011 Pazartesi

GNOCCHİ



Malzemeler
2 adet patates
1 tane yumurta
tuz
karabiber
alabildiği kadar un
domates sosu için
1 su bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Ilınan patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Yuvarlayarak uzun şeritler yapın. 2 parmak enliliğinde kesin. Tuzlu kaynar suya atıp suyun üzerine çıkıncaya kadar pişirin. Sıvıyağda ezilmiş sarımsağı kavurun. Domates püresini, tuzu ve baharatını katıp pişirin. Gnocchi'yi domates sosuyla servis yapın.

5 yorum:

  1. değişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Pratik birşeye benziyor..görüntüsü de harki ellerine saglık cnmm

    YanıtlaSil
  3. HİÇ DUYMAMIŞTIM
    GÜZEL BİR TARİFE BENZİYOR. HELE DE PATATES CANAVARI KIZIM İÇİN. TŞK

    YanıtlaSil
  4. Vays tıpkım mantıya benzettim ilk görüşte =) du bi yapam ben.el cavğızlarına sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bende yapmıştım gnocchi,ellerine sağlık güzel gorunuyor

    YanıtlaSil