14 Haziran 2011 Salı
KAYISILI PASTA
Malzemeler
keki için
3 tane yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1/2 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ayrıca
1 çorba kasesi kayısı
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı süt
1 kutu pasta kreması
antep fıstığı
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sırasıyla suyu, sıvıyağı, unu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Kelepçeli bir kalıba dökün. 160 derecede 20-25 dakika pişirin. Pişen pasta kekini ikiye bölün. Arasına çırptığınız pasta kremasını sürüp ikiye böldüğünüz kayısılardan dizin. Kalan keki üzerine kapatın. Pasta kremasıyla sıvayın. İkiye kestiğiniz kayısıları dizin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Antep fıstığı serpin.
çok güzeel:))),eline sağlık
YanıtlaSilCanım; çok lezzetli görünüyor.Ellerin dert görmesin.Sevgi ile kocaman öptüm.....
YanıtlaSilTamda kayısının mevsimi, eline sağlık cnm...
YanıtlaSil