Malzemeler
6 tane patates750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber
Domates sosu için
1 su bardağı domates püresi
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Patatesleri soyup halka halka doğrayıp sıvıyağda kızartın. Etleri bir çorba kaşığı sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini katın. Sıvıyağda ezilmiş sarımsağı kavurun. Domates püresini ve baharatlarını katıp pişirin. Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri, yoğurtlu sarımsak, domates püresi en üzerinede kavurduğunuz etleri koyup servis yapın.
et, sarmısaklı yoğurt ve patates muhteşem lezzetler. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHımm bilirim bu tadı nefis olur. Ellerine sağlık. Çok da güzel duruyor.
YanıtlaSilnefis görünüyor. her kat bana hitap ediyor. patates-sarmısaklı yoğurt- et ve sos
YanıtlaSilnam nam nam
merhabalar Taze nane, yorum bırakmaya çalışıyorum ama ben senden hiç yorum alamıyorum bir sıkıntı mı var yoksa merak ettim . sosyete mnantısı ve çökertme sıklıkla yaptığım yemeklerdir özellikle mantı büyük kızımın çok sevdiği bir tat. hazırlayıp derin dondurucumda mutlaka bulundururum onlarda canları istedi mi hop hemen mikrodalgada çözdürüp pişiriyorlar ve yoğurt-salça sosla lezzet katıp afiyetle yiyorlar. geçen hafta 45 adet yapmıştım ablamlar yeğenler eşleri ve çocukları, birde anne baba olunca hepsi bir çırpıda bitiverdi. çökertme de çok lezzetli oluyor. seninde eline sağlık, güzel bir hafat sonu, sevgiyle kal.
YanıtlaSilBir tabakta ben yemek isterim.Çok güzel görünüyor gerçekten.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHarika görünüyor iştah kabartıyor...Nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
OO ELLERINE SAGLIK....YENMEZMI BU:)))))
YanıtlaSilTam bir yaz yemeği olmuş. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil