2 Ağustos 2011 Salı

SULTAN ABDÜLAZİZ BÖREĞİ



Malzemeler
hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
alabildiği kadar un
ayrıca
1 yumurta sarısı (üzeri için)
6 tane yumurta (arasına)
içi için
1 kilo haşlanmış ıspanak
2 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
tuz
karabiber
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ispanağı tuzu ve karabiberi katın. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 15 bezeye ayırın. Hamurları açabildiğiniz kadar ince açın. Yağlanmış tepsiye birini yayın. İç malzemeden serpin. Bir kat hamur bir kat iç olmak üzere 10 bezeyi bu şekilde hazırlayın. 10. kata ıspanaklı harç yaymayıp bardakla oyuklar yapıp birer yumurta kırın. Üzerine bir yufka daha serin. Ispanaklı harçdan yayın. En üstüne yufka serin. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin.



8 yorum:

  1. ÇOK İLGİNÇ BİR BÖREK AMA DENEMEYE DEĞER GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK....

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık
    biraz basit olsun diye hazır yufkadan yapsak olmazmı :)
    Biliyorum el açması kadar lezzetli olmaz ama bu sıcakta mutfakta zaman geçirmek çok zor oluyor
    canım hayırlı ramazanlar ve hayırlı iftarlar olsun

    Ayrıca
    ufak bir duyurum var arkadaşım tariflerinizin çok daha fazla kişiye ulaşmasını ister misiniz? hem sizin adınızla, hem de hiç bir ücret ödemeden.
    http://www.yemekdaveti.com/sik-sorulan-sorular
    sayfamıza ziyaretinizi bekliyorum.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Sevilcim çok sağol,ama hazır yufkadan olmaz, hiç tadı kalmaz.
    Dediğin siteye hemen gidiyorum.
    İyi ramazanlar.

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramazanlar tam sahurluk olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık , görüntü harika , eminim lezzette mükemmeldir:-)
    sevgiler,
    Neşe

    YanıtlaSil
  6. merhaba.
    bir sorum olacaktı böreklerle ilgili. hazır yufkadan böreğimizi yaptığımızda yiyeceğimiz zamana kadar fırında mı bekletmeli, kuruyabilir mi? yoksa çıkarıp üstünü bezle filan örtmeli miyim?
    şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Sıcak tercih edicekseniz böreği yemeden önce fırınlarsanız güzel olur, ama fırındada bekletebilirsiniz börek sıcak duru en azından.

    YanıtlaSil
  8. takılıp kaldım bloğuna,harika şeyler yapmışın,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil