Malzemeler
2 çorba kasesi fasulye turşusu
3 tane soğan
2 tane patates(haşlanmış)
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. İkiye böldüğünüz turşuları, patatesleri ve pulbiberi katıp 5 dakika kavurun. Servis tabağına alın.
Köz kokulu patlıcan hımmm nefis olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Elinize sağlık, patatesisini denememiştim.
YanıtlaSilofff bayılırımmmmmmmmmm
YanıtlaSilhatta şimdi de bayıldım :)
Ne kadar pratikmiş, tam fasulye turşusunu nereden bulacağım derken, blogunuzda tarifinide buldum. Artık yapabilirim. Değişik tariflere bayılıyorum. Elinize sağlık
YanıtlaSilTurşu kavurmasının ne kadar güzel olduğunu çok iyi biliyorumda.Pateteslisini ilk defa duydum.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSileline sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilharika görünüor:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
normal yani taze fasulye ile yapsak bu tarifi?
nasıl olur ki acabaa:)
war mı bi fikri olan...?
sevgilerimle...
patatesli turus kavurmasi guzel bir fikir.Ellerien saglik canim..
YanıtlaSilhiç yemedım bu şekılde ama ekşi çok severım bunu da sevecegıme emınım llerıne sağlık canım
YanıtlaSilBırtutamkekık, tabıkı olur,
YanıtlaSilfasulyeyı haslayıp soganla kavurup tarıfte yazılanları uygulayabılırsınız.
Daha dün eşim canım fasulye turşusu kavurması çekti diyordu. Bir Adanalı olarak nereden bileyim nasıl yapayım bilemedim. Köylü pazarındaki teyzelerden bulursam buradan dsa tarifi alırım artık :) Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel bir lezzet olsa gerek servis tabağı da çok güzel:))
YanıtlaSil