7 Nisan 2012 Cumartesi

TAŞ HELVASI





















Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
150 gr yumuşamış tereyağ
Yapılışı
Unu kısık ateşte hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Soğuyan una diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Sıkıca bir kaba bastırın. 2-3 saat bekletin. İstediğiniz gibi dilimleyin.

12 yorum:

  1. Aa sadece un kavrulacak öyle mi?
    diğerleriyle pişmeyecek?
    buzdolabında mı dışarı da mı bekletmeli? ben helvaya bayılırım. keserken dağılmaz değil mi dilimi? ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet diğerleriyle pişmeyecek, dışarıda bekletiliyor, çok iyi bastırırsan kesinlikle dağılmıyor, pişmaniye gibi lezzetli bir tadı oluyor. İnanılmaz lezzetli bir helva.

    YanıtlaSil
  3. misss misss :-))
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  4. ÇOK DEĞİŞİKMİŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  5. Kastamonunun çekme helvasına benzettim,yanılıyor muyum?
    eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Münevverciğim, senin tariflerine bayılıyorum.
    Bu kadar az malzeme ve kolay usullerle harika tatlar yakalıyorsun.Hayranım inan.
    Sodalı-peynirli böreğini denedim, gerçekten çok lezzetli oldu.
    Tariflerin için teşekkürler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Münevverciğim, tarifleri karıştırmışım, senin usül ile yaptığım kuskuslu nohutlu yahni idi, maden suyu ile olan börek de hobiperisinin tarifi idi.Kusuruma bakmamanı rica edeceğim.
    O kadar çok şeyi not al, sonra da karıştır.Dalgınlığın böylesi de oluyor demek ki.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. hmm çok değişik ve ilginç geldi ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. bu tarz helvaları çok seviyorum. ellerine emeklerine sağlık canım. nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. ahestebeste güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Çekme helvayla pek alakası yok.

    YanıtlaSil