9 Temmuz 2012 Pazartesi

SEMBÜSEK


























Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Salçayı tuzu ve karabiberi katıp pişirin. Un, su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Küçük toplar yapın. Merdane ile açın iç malzemeden koyup kapatın. Kızgın yağda kızartın.

8 yorum:

  1. Ama bu tamamen bizim yöresel adı. Başka yörelerde de bu adı kullandıklarını bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Ben aynı malzemeyi teflon tavada kızartıp üzerine tereyap sürerim. Bizdeki adıda yanıç :)
    Ellerinize sağlık. Olsada yesem.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  3. hamurunda maya falan yok , kolay görünüyor, deneyeblirim,özellikle kıyma içine koyarak ,nam nam nam, evet evet en kısa zamanda deneyeceğim:)) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor, anneannemin çiğ böreklerini hatırladım :)

    http://www.lookbookunlimited.com/

    YanıtlaSil
  6. bizim çibörek gibi.yörelere göre isimler ne kadar farklılık gösteriyor:)
    ellerine emeklerine sağlık nanecimm

    YanıtlaSil
  7. Mardin de yiyemediğim içi gerçekten her seferinde içime oturan bir lezzet,adını duydukça ah diyorum:-)
    ellerinize sağlık,hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  8. Ellerşne sağlık.Aynı çiğbörek gibi. Canım çekti şimdi.

    YanıtlaSil